keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Banaani-kookoskakku


Olen tehnyt tällaista banaanikakku jo monet kerrat, mutta nyt tein siitä hieman muunnellun version. Sokerin korvasin intiaanisokerilla, jauhot spelttijauhoilla ja lisäsin joukkoon kookoshiutaleita ja vaniljauutetta. Intiaanisokeri sopi banaanin kanssa huippuhyvin ♥ Tein sekä pelkistetyn kakun että mokkakuorrutteisen kakun. Kuorrutetun kakun laitan tänne erikseen. Pelkistetyn kakun hunnutin vain kevyesti tomusokerilla ja koristelin pehmeillä toffeerakeilla. Alkuperäinen ohje on täältä MonkeyFood-sivustolta. Banaanikakku on jo itsessään hyvää, mutta sen kanssa voi tarjoilla vaikkapa vaniljajäätelöä tai marjoja.

Aiempi banaanikakkuni löytyy täältä.

Banaanikakku
 
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)
 
2 dl intiaanisokeria
 
1 tl leivinjauhetta
 
1 tl ruokasoodaa
 
1 tl ruususuolaa

1 dl kookoshiutaleita
 
1 1/2 dl eli n. 150 g sulatettua voita
 
2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl vaniljauutetta
 
2 kananmunaa
 
3-4 kypsää banaania
 
margariinia ja kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa esim. haarukalla toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti, vaniljauute ja munat. Lisää kuivat aineet varovasti käännellen banaanisoseeseen. Voitele vuoka ja "jauhota" se kookoshiutaleilla. Kaada taikina siihen ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia uunista riippuen. (Minä paistoin 40 min.) Anna jäähtyä ja kumoa tarjoiluvadille.

Kakkua voi syödä näinkin ilman koristeluja. Kaveriksi sopii vaikka vaniljajäätelö.



Hunnutin kakun hennosti tomusokerilla.


Ja päälle ripottelin pehmeitä toffeerakeita.



 Pehmoista, niin maukasta!


2 kommenttia:

  1. Mehevän mehukas! :)
    Maistuuko kookos kuinka voimakkaasti tässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi anteeksi, on ihan jäänyt vastaamatta, vaikka piti jo aikoja sitten :( Mutta kiitos! Ja kookoksen mausta, niin minun makuuni ei maistunut liikaa, mutta toisaalta pidän siitä, niin olen aika puolueellinen :D Mutta jos haluaa, niin kookoshiutaleiden määrän voi hyvin vaikka puolittaa tai jättää kokonaan poiskin. Alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut ollenkaan :)

      Poista