lauantai 20. elokuuta 2016

Inkan linssikeitto


Minun on pitänyt tehdä tätä linssikeittoa jo pitkän aikaa. Vihdoinkin sain sen aikaiseksi kesällä :) Olen tehnyt monesti linssikeittoa, mutta halusin kokeilla tätä Olgan versiota, jonka resepti löytyy Emäntänä Olga -kirjasta. Pakkohan tätä oli senkin puolesta tehdä, kun esikoisemme nimi on Inka :D Minun keitostani tuli ennemminkin muhennosta eli olisi pitänyt lisätä nestettä. Korvasin tomaattimurskan paseeratulla tomaatilla ja sekin varmasti vaikutti nesteen määrään. Keittoon voi lisätä halutessaan kookosmaitoa, kermaa, kasviksia ja juureksia maun ja vaihtelun mukaan.

Inkan linssikeitto

(4 hengelle)

noin 4 dl vettä

1 iso sipuli

1 valkosipulin kynsi

3 porkkanaa

1 1/2 dl punaisia linssejä

400 g tomaattimurskaa (laitoin paseerattua tomaattia)

1 kasvisliemikuutio (laitoin 1 tl ruususuolaa)

4 laakerinlehteä

1/2 tl kokonaisia maustepippureita (laitoin rouhittuna)

tuoretta basilikaa

Laita kattilaan kylmän veteen pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä kuoritut ja viipaloidut porkkanat. Kuumenna vesi. Kun vesi kiehuu, lisää huuhdotut linssit ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Lisää lopuksi hienonnettu, tuore basilika.



 Inka söi linssikeittoaan Norjasta saadullaan kummilusikalla :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti