tag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post4743763865668471307..comments2023-11-09T23:21:04.030+02:00Comments on Onnelin pikku keittiö: Piparkakut intiaanisokerillaOnnelihttp://www.blogger.com/profile/01268619288060544263noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post-28015285162876537202020-01-19T10:51:37.940+02:002020-01-19T10:51:37.940+02:00... meidän olisi hyvä päästää vähin erin käytännös...... meidän olisi hyvä päästää vähin erin käytännöstä, vaikkapa epäterveellistä ja terveellistä tai etenkin hyvin epäterveellistä ja terveellistä jne. ja vielä hyvin epäterveellistä kontra hyvin terveellistä JA päästää kohti kohtuu terveellistä, terveellistä ja hyvin terveellistä ... toisaalta voisi olla hyvinkin mielenkiintoista ja suotavaa ravitsemussuositusten nimissä luoda kriteeristö termistölle, missä rajat kulkee, määrittää hieman em. käsitteitä virallisesti ...James Strandhttps://www.blogger.com/profile/11625425329507444680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post-91881542279613998132020-01-19T10:46:57.930+02:002020-01-19T10:46:57.930+02:00.... em. piparkakkutaikinaresepstissä periaate nou....... em. piparkakkutaikinaresepstissä periaate noudattelee yleisiä 2014 ravitsemussuosituksia, jossa valkoinen sokeri ja vehnäjauho eivät enää kuuluu virallisten ravitsemussuosituksiin. ... yleisperiaate: "voi tai olisi hyvin suotavaa olla hyvää, hyvän makuista ja samalla terveellistä" ...James Strandhttps://www.blogger.com/profile/11625425329507444680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post-77349283941982329592020-01-19T10:42:58.852+02:002020-01-19T10:42:58.852+02:00piparkaku ova ain hyvi, varsinkki gon´o pali enem´...piparkaku ova ain hyvi, varsinkki gon´o pali enem´ko tavallise / o män koko taikina pötkä helposti pakastetuski muodos & sell. pötköst o heleppo leikat pyöriäit ja sopiv ohuit/paksui siivui pellil & uunii pantavaks! JOULURAUHAN JA RAKKAUDEN PIPARKAKUT / Pippuriset / Pirtsakat / Ravitsevat ja piristävät; Joulun Aika 2012 <br /><br />1. 1½ dl Tal.siirappia (voit käytt. myös 1/3 tai ¼ melassia)<br />2. 2 ½ dl Intiaanisokeria<br />3. Ripaus luonn. vaniljasokeria (voit käytt. luonn. vaniljaa myös)<br />4. 1 tl Intiaani- eli ruususuolaa <br />5. 2 tl tri Youngin 4:n suolan ruokasooda, pHour Salts tai pH-Suola/Healthy Life(Rauno M.)<br />sis, Mg-, K-, Ca-, ia & kahta näistä bikarbonaattina.<br />6. Perint. piparkakku mausteita vähintään tuplasti & mielellään omina alkuperäisinä erikseen tai jos <br />Halu päästä helpommalla, niin 2 krt. piparkakkumausteseos määrä:<br />(reseptin pohjana on kaneli/kaardemumma/inkivääri/pomeranssk./neilikka = 7½ tl. + ½ tl. maustepipp. > maust. määrää voi säädellä laittamalla lisää ½, ¾ tai 1krt. enemmän, tai tuplasti<br /> 2 x 3 tl kanelia tai 4,5 -5 tl kanelia<br /> Inkivääriä kuten edellä<br /> Pomeranssinkuorta kuten edellä<br /> 2 x 1½ tl neilikkaa<br /> 2 x 1 tl kaardemummaa<br /> 1 tl maustepippuria<br /># lisäksi voi laittaa vielä hieman<br />+ pippuriseosta /+ chayennepipp. / + chilipipp. jne. <br />7. 150 g Voita + 100 g Neitsytkookosöljyä (on kiinteätä huoneenlämmössä)<br />8. 2 kpl Luomukananmunaa<br />9. 8 dl Spelt täysjyvävenhäjauhoja /vaihtoehtoisesti Spelt täysj.vehnjauh 4 dl + 3 dl luomu speltvehnäjauhoja (ei niin karkeajakoista) + 1 dl Vehnänlese /tai 4 dl Spelt täysj.vehnj. + 2 dl Myllynparas 3-vilj. lese seos ja 2 dl luomuspeltvenhäj. <br />* Vaihtoehtoisesti kaikki jauho: Spelt täysjyväjauhoa ilman leseitä jne. <br />10. Pähkinäseos: saksan-, hasselpähkinä & manteli osin hienoksi, osin rouheisena<br />- voi lisätä myös seesamsiemeniä tai hamppurouhetta jne.<br /><br /># Pähkinäseokse voi jättä seur. taikkina tekko, ellei halu pistää aikka ja koko sialu peli. <br />A&O o Hauskuus & Oma Miäl Mugan Kaakes & Oma Sovellukse # Tarkotus Tehr Pipareist: Pirtemppi, Iloisemppi, Terveellisemppi & Terapeuttisemppi, Täyreläisemppi, Ravitsevamppi & Piäp Nälä Pare Loitol # Sanal sanoe: JOULUSEMPPI<br />’ makoisan mausteiset<br />’ taianomaisen tuliset<br />’ pirtsakan kirpakat<br />’ kakut kaamokseen<br />’ inspiraation innoittamat<br />’ rauhan ja rakkauden<br />* PIPARKAKUT *<br />* reseptiikka ja konsultaatio em. /allekirj. Jaakko T. Ranta<br />040-5425 009<br />jaakkob33@gmail.com / (jr@ds.inet.fi )<br /> James Strandhttps://www.blogger.com/profile/11625425329507444680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post-21237788390574204862016-12-06T17:03:39.528+02:002016-12-06T17:03:39.528+02:00Heippa joo! Ei oo vielä kokemusta taikinan pakasta...Heippa joo! Ei oo vielä kokemusta taikinan pakastamisesta, mutta uskoisin sen onnistuvan vallan hyvin �� Onnelihttp://www.onnelinpikkukeittio.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3068421781885358989.post-24695114112611163332016-12-06T16:50:41.324+02:002016-12-06T16:50:41.324+02:00Hei! Voikohan valmista taikinaa pakastaa?Hei! Voikohan valmista taikinaa pakastaa?koohttps://www.blogger.com/profile/08542084234909747868noreply@blogger.com