Tämä feta-pastasalaatti on Sara Parikan Mutkatonta & Maukasta -kirjasta. Oli oikeinkin herkkua!
Feta-pastasalaatti
(4-5 annosta)
500 g kierrepastaa
2 rs kirsikkatomaattia (noin 500 g)
1 kurkku
1 sipuli (laitoin punasipulin)
200 g fetajuustoa
200 g cashewpähkinöitä
100 g pinjansiemeniä
Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta se pysyy irtonaisena. Pilko tomaattik ja urkku. Kuori ja hienonna sipuli ja murustele feta irtonaiseksi. Lisää pilkotut kasvikset, feta ja kokonaiset cashewpähkinät pastan joukkoon. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja lisää ne salaattiin, Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Pesto
2 ruukkua tuoretta basilikaa
100 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
ripaus sulaa
50 g parmesanjuustoa raastettuna
1 rkl sitruunamehua
Laita ainekset korkeareunaiseen astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita pesto salaatin joukkoon.
Tuoretta pestoa ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti