lauantai 20. syyskuuta 2025

Feta-pastasalaatti

 

Tämä feta-pastasalaatti on Sara Parikan Mutkatonta & Maukasta -kirjasta. Oli oikeinkin herkkua!

Feta-pastasalaatti

(4-5 annosta)

500 g kierrepastaa

2 rs kirsikkatomaattia (noin 500 g)

1 kurkku

1 sipuli (laitoin punasipulin)

200 g fetajuustoa

200 g cashewpähkinöitä

100 g pinjansiemeniä

Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan ja huuhtele se kylmällä vedellä, jotta se pysyy irtonaisena. Pilko tomaattik ja urkku. Kuori ja hienonna sipuli ja murustele feta irtonaiseksi. Lisää pilkotut kasvikset, feta ja kokonaiset cashewpähkinät pastan joukkoon. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja lisää ne salaattiin, Sekoita kaikki ainekset keskenään.

 Pesto

2 ruukkua tuoretta basilikaa

100 g pinjansiemeniä

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

ripaus sulaa

50 g parmesanjuustoa raastettuna

1 rkl sitruunamehua

Laita ainekset korkeareunaiseen astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita pesto salaatin joukkoon.

Tuoretta pestoa ♥ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti