perjantai 21. kesäkuuta 2019

Keksikakku, sydän


Tein viime vuonna tyttäreni 3-vuotisjuhliin kaksi keksikakkua. Tässä niistä toinen eli sydämenmuotoinen kakku. Tässä ohje, joka on Confetin sivuilta. Keksikakkuihin on monenlaisia versioita ja ohjeita. Tämä vaikutti minulle sopivalta ohjeelta. Vaihdoin vaan vehnäjauhot spelttijauhoihin. Ohjeessa vaniljakreemin kohdalla on linkki vaniljakreemin tekoon. Toki tähän kakkuun ei tarvitse noin isoa määrää vaniljakreemiä tehdä. Itsellä täytevaahtoakin jäi jonkun verran yli.

Keksikakusta voi tehdä ihan minkämuotoisen haluaa. Piirtää vaan leivinpaperille haluamansa mallin ja leikkaa sen. Minä tein ikää näyttävän kakun sekä sydämen muotoisen kakun. Keksipohjat voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Ne voi säilyttää tasaisella alustalla esim. pussiin suljettuna.

Keksikakku oli helposti leikattavaa ja hyvää. Kun keksikakun täyttää edellisenä päivänä, on keksipohjat juuri sopovan pehmeitä tarjoillessa. Koristelu kannattaa tehdä mielummiin tarjoilupäivänä. Koristeluun käyvät mm. marjat, hedelmät, keksit, vaahtokarkit, marengit ja syötävät kukat.

Tässä linkki numeron muotoiseen keksikakkuun.

Keksikakku, sydän

Keksipohja

100 g sokeria

200 g hienoa spelttijauhoa

200 g mantelijauhetta

2 rkl vaniljasokeria

ripaus ruususuolaa

200 g kylmää voita

1 kananmunan valkuainen

Täyte

5 dl vispikermaa

1 dl tomusokeria 

200 g mascarponejuustoa


 Koristelu

mansikoita

pensasmustikoita

suklaahippukeksejä

pieniä vaahtokarkkeja

orvokkeja

Mittaa kulhoon kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää valkuainen ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Piirrä leivinpaperille haluamasi numero/kirjain/muoto. Leikkaa se ääriviivoja myöten ja säästä odottamaan käyttöä. Sydämestä tuli lähelle normaalipellinkokoinen.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä (jotta taikina ei tartu kaulimeen) noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois ja leikkaa taikinalevystä kaksi numeroa aiemmin tehdyn mallin avulla. Minä tein niin, että jaoin taikinan kahteen osaan, kaulin ja leikkasin numerot. Siirrä taikinanumerot leivinpapereineen uunipellien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pinta on heleän kullanruskea. Anna keksien jäähtyä. Käsittele niitä varovasti.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten tomusokeri joukkoon. Lisää mascarponejuusto hiljaa vatkaten/sekoittaen. Sekoita lopuksi vaniljakreemi joukkoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on vaikkapa pyöreäpäinen tylla (kuten minulla).

Aseta toinen keksinumero tarjoilualustalle. Pursota ensin keksin reunoille vaahtotupsuja ja sen jälkeen kaikki tyhjät alueet reunojen sisällä. Laita toinen keksinumero päälle ja pursota samalla tavalla sen päälle vaahtotupsuja. Koristele pinta marjoilla, vaahtokarkeilla, keksipaloilla ja syötävillä kukilla.

Alimmainen keksipohja, jolle olen aloittanut pursottaa täytevaahtoa.
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti