Tein viime vuonna tyttäreni 3-vuotisjuhliin kaksi keksikakkua. Tässä niistä toinen eli sydämenmuotoinen kakku. Tässä
ohje, joka on Confetin sivuilta. Keksikakkuihin on monenlaisia
versioita ja ohjeita. Tämä vaikutti minulle sopivalta ohjeelta. Vaihdoin
vaan vehnäjauhot spelttijauhoihin. Ohjeessa vaniljakreemin kohdalla on
linkki vaniljakreemin tekoon. Toki tähän kakkuun ei tarvitse noin isoa määrää vaniljakreemiä tehdä. Itsellä täytevaahtoakin jäi jonkun verran yli.
Keksikakusta
voi tehdä ihan minkämuotoisen haluaa. Piirtää vaan leivinpaperille
haluamansa mallin ja leikkaa sen. Minä tein ikää näyttävän kakun sekä
sydämen muotoisen kakun. Keksipohjat voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.
Ne voi säilyttää tasaisella alustalla esim. pussiin suljettuna.
Keksikakku
oli helposti leikattavaa ja hyvää. Kun keksikakun täyttää edellisenä
päivänä, on keksipohjat juuri sopovan pehmeitä tarjoillessa. Koristelu
kannattaa tehdä mielummiin tarjoilupäivänä. Koristeluun käyvät mm. marjat, hedelmät, keksit, vaahtokarkit, marengit ja syötävät kukat.
Tässä linkki numeron muotoiseen keksikakkuun.
Keksikakku, sydän
Keksipohja
100 g sokeria
200 g hienoa spelttijauhoa
200 g mantelijauhetta
2 rkl vaniljasokeria
ripaus ruususuolaa
200 g kylmää voita
1 kananmunan valkuainen
Täyte
5 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200 g mascarponejuustoa
2 rkl vaniljakreemiä
Koristelu
mansikoita
pensasmustikoita
suklaahippukeksejä
pieniä vaahtokarkkeja
orvokkeja
Mittaa
kulhoon kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja sekoita murumaiseksi.
Lisää valkuainen ja sekoita taikina kiinteäksi palloksi. Kääri taikina
tuorekelmuun ja anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Piirrä leivinpaperille haluamasi numero/kirjain/muoto. Leikkaa se ääriviivoja myöten ja säästä odottamaan käyttöä. Sydämestä tuli lähelle normaalipellinkokoinen.
Kauli
taikina kahden leivinpaperin välissä (jotta taikina ei tartu kaulimeen)
noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois
ja leikkaa taikinalevystä kaksi numeroa aiemmin tehdyn mallin avulla.
Minä tein niin, että jaoin taikinan kahteen osaan, kaulin ja leikkasin
numerot. Siirrä taikinanumerot leivinpapereineen uunipellien päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes pinta
on heleän kullanruskea. Anna keksien jäähtyä. Käsittele niitä
varovasti.
Valmista
täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi lisäten tomusokeri joukkoon. Lisää
mascarponejuusto hiljaa vatkaten/sekoittaen. Sekoita lopuksi
vaniljakreemi joukkoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on
vaikkapa pyöreäpäinen tylla (kuten minulla).
Aseta
toinen keksinumero tarjoilualustalle. Pursota ensin keksin reunoille
vaahtotupsuja ja sen jälkeen kaikki tyhjät alueet reunojen sisällä.
Laita toinen keksinumero päälle ja pursota samalla tavalla sen päälle
vaahtotupsuja. Koristele pinta marjoilla, vaahtokarkeilla, keksipaloilla
ja syötävillä kukilla.
Alimmainen keksipohja, jolle olen aloittanut pursottaa täytevaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti