keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Blogi esittelyssä


Leivontafoorumi sai hiljattain uuden ulkonäön ja sinne tuli joitakin uudistuksia. Nyt siellä esimerkiksi esitellään noin kerran kuukaudessa jokin Leivontafoorumin jäsenen leivontablogi. Minun blogini on ensimmäisenä esittelyssä :) Esittely näkyy täällä. Laitan tännekin nuo esittelyn kysymykset + vastaukset.

Kuka olet ja mistä lähti innostus bloggaamiseen?

Olen Annalaara, blogista ”Onnelin pikku keittiö”. Olen 37-vuotias lähihoitaja ja tällä hetkellä hoidettavinani ovat lapseni, tytär 8 v., poika 5 v., poika 3 v. ja tytär 5 kk. Muiden leivontablogien katseleminen sekä onnistuneiden leivontakokeilujeni tuoma innostus ja inspiraatio saivat minut aloittamaan bloggaamisen.

Kuinka sinusta tuli - on tullut hyvän makuisten leipomusten "silmänruokaleipuri"?

Ajattelen usein leipomukseni eräänlaisina taideteoksina, joissa pienetkin yksityiskohdat ovat tärkeitä. Panostan estetiikkaan, harmoniaan ja parhaani mukaan valokuvaukseen. Rakastan leipomuksia, joiden maun voi aistia vain niitä katselemalla.

Mistä ammennat ihanat, makuhermoja herättelevät ideasi?

Hassulla mielikuvituksellani ei ole rajoja! Keksin usein leipomuksilleni pienen tarinankin. Saan myös ideanpoikasia lasteni mielikuvitusleikeistä sekä katsellessani kuvia leivontablogeista, lehdistä ja kirjoista.

Mitä puuhaat keittiössäsi mieluiten tai mitä leivot mieluiten?

Järjestelen ja siivoilen, jotta on kiva ryhtyä leipomaan tarpeen tullen. Leivon mieluiten kakkuja lasten synttärijuhliin sekä leipomuksia, jotka kumpuavat yhtäkkisen inspiraation kautta.

Mistä tykkäät blogata eniten?

Useimmiten makeista leipomuksista kuten kakuista. Silloin bloggaaminen on mukavaa, jos on onnistunut jossain haastavassa leipomuksessa. Omia reseptejäkin on jännittävää ja hauskaa jakaa muille.

Jos jauhot eivät riitä, mitä teet?

Leivon miniatyyrileipomuksen, korvaan jauhot jollakin muulla sopivalla ainesosalla tai kipaisen kauppaan ostamaan lisää jauhoja.

Mikä olisi unelmiesi leipomus, jota et ole vielä tehnyt?

Suolaisista karjalanpiirakat ja makeista brookies.

Onko keittiösi täynnä leivontatarvikkeita? Mikä on seuraava hankinta?

Aika paljon niitä on muutaman viime vuoden aikana kertynyt lisää. Määrä on varmaankin kaksinkertaistunut. Kyllä kaapeista silti vielä vähän täyttötilaa löytyy. Seuraavana hankintalistalla on valkoinen, keraaminen kakkualusta.

Kun leivot, onko keittiön ovi lukossa? Onko muun perheen viisainta pysytellä loitommalla?

Useimmiten leivon vaikka perhe pyörisikin ympärillä. Tykkään ottaa lapseni mukaan leivontapuuhiin. Mutta jos kyseessä on tarkkuutta vaativa leipomus, teen sen joko silloin kun lapset ovat menneet yöunille tai kun lastenhoitoapu on taattu.

Mikä on lempileivonnaisesi jonka nautit kahvilassa?

Moussemainen leivos, joko täyteläistä suklaata tai raikkaan hedelmäinen/marjainen.

 Mikä on onnistuneen leivonnaisen salaisuus?

Rakkaudella ja innolla leipominen! Minulla onnistumiseen vaikuttaa usein hyvä ennalta suunnittelu ja tarvittaessa harjoittelu. Toisaalta virheenkin kautta voi syntyä yllätyksellisiä, hyviä leipomuksia. Ei esimerkiksi haittaa, jos käpykakun suomut leikkaa vahingossa väärään suuntaan. Silloin siitä voi tulla vaikka siilikakku. Mielikuvitus on tärkeää!

Missä Onnelin blogissa mennään nykyään?

Olen oppinut hirmuisesti reilun viiden blogivuoden aikana leipomisesta ja ruoanlaitosta. Olen saanut enemmän varmuutta ja sitä kautta uskallusta kehitellä ja toteuttaa omiakin reseptejä. Nyt juuri leipomiselle jää vähemmän aikaa, koska kotonamme hyörii neljä lasta, joista nuorin on 5 kk. Leivontafoorumin kuukausittaiset haasteet innostavat mukaansa aina, kun vaan aika ja oma jaksaminen antavat myöden :) Olen koittanut kehittää omaa blogisivustoani. Nykyään minulla on blogilleni facebooksivut. Oma uusi osoitekin odottaa käyttöä, kunhan saan tulevan, parannellun blogisivustoni käyttökuntoon.

Blogisi erikoisuus?

Olen viime vuosien aikana alkanut korvata valkoisen sokerin Intiaanisokerilla. Blogini kategoriasta löytyy omat otsikkonsa Intiaanisokeria sisältäviin suolaisiin ja makeisiin leipomuksiin.

♥ ♥ ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti