maanantai 20. tammikuuta 2014

Nakkikastike


Tällaista nakkikastiketta meillä syödään aina välillä. Kastike on vuosien varrella muokkautunut hieman. Joskus jätän sipulin pois ja joskus laitan hieman sinappia sekaan.

Nakkikastike
 
10-12 kpl nakkeja
 
1 sipuli
 
1 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)


4 rkl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
 
1 1/2 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)
 
noin 7 dl vettä (riippuen kuinka löysää kastiketta haluaa)
 
3/4 pala kasvisliemikuutiota tai 3/4 tl ruususuolaa
 
1 tl paprikajauhetta
 
1/2 tl maustepippuria

Pilko nakit. Kuori ja silppua sipuli. Paista nakkipaloja ja sipulisilppua öljyssä pannulla, kunnes nakit ovat hieman ruskistuneet. Kaada nakki-sipuliseos lautaselle/kulhoon kastikkeen teon ajaksi.

Mittaa jauhot pannulle (pannua ei tarvitse pestä jauhelihan paiston jälkeen). Voit halutessasi ruskistaa hieman jauhoja. Lisää öljy ja sekoita se jauhoihin. Lisää vesi vähitellen joukkoon. Sekoita seos aina tasaiseksi tahnaksi ja lisää sitten lisää vettä. Lisää kasvisliemikuutiopala (tai suola) ja sekoita, kunnes se on liuennut joukkoon. Lisää paprikajauhe ja maustepippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada sekaan paistettu nakki-sipuliseos ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna hautua sammutetun lieden päällä 5-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti