maanantai 20. tammikuuta 2014

Tosivegen keksit


Leivoin näitä tänään tyttäreni kanssa. Helppo ja nopea ohje, joka sopii hyvin lapsille. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Minulla ei tullut niin lättäniä pikkuleipiä kuin Olgan kirjan kuvassa, mutta maku oli loistava! Maku muistutti vähän lapsuudesta tuttuja nekkumaisia kauraneliöitä :)

Tosivegen keksit

(12 kpl)

1 dl rusinoita

1/2 dl täysjyväspelttijauhoja

2 1/2 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl intiaanisokeria

1/2 tl (ruusu)suolaa

1/2 tl kanelia

3/4 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia (laitoin rypsiöljyä)

1/2 dl soijamaitoa (myös tavallinenmaito käy)

Sekoita kulhossa kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille 12 kekoa. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 13-15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä (ne ovat kuumina aika pehmeitä).

Keot valmiina uuniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti