maanantai 5. elokuuta 2013

Batmankoristeet pikeeristä


Tein ystäväni pojan kakkuihin tällaiset koristeet. Pojan toiveena oli Batman-logo. Massoja, kuten sokerimassa, ei voinut käyttää, joten päätin tehdä koristeet pikeeristä. Pikeerin ohje löytyy täältä.

Jaoin valmiin pikeerin kahteen osaan. Värjäsin ne elintarvikeväreillä,toisen osan keltaisella ja toisen mustalla. Laitoin ne pursotinpusseihin. Olin piirtänyt valmiiksi mallin leivinpaperille. Pursotin ensin Batmanin ääriviivat, tarkensin/terävöitin joitain kohtia coctailtikulla ja annoin hetken kuivua. Pursotin sitten sisäalueen osan kerrallaan. Levitin pikeeriä coctailtikulla. Kun Batman oli kunnolla kuivahtanut, pursotin keltaisella pikeerillä ulomman reunan. Annoin senkin vähän kuivahtaa ja pursotin sitten loput keltaisesta alueesta. Tein neljä tällaista kerrosta, koska halusin koristeen olevan tukeva ja helposti siirrettävä.

Olen tehnyt tosi vähän pikeerikoristelua, joten tässäkin kaipasi parannusta. Sisäosien pikeeri oli aluksi vähän liian tönkköä ja jälki oli epätasaista. Loput kerrokset onnistuivat paremmin, mutta pientä epätasaisuutta niissäkin näkyy. Näitä oli kiva tehdä ja sai taas lisää kokemusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti