maanantai 5. elokuuta 2013

Gluteeniton, vaalea kääretorttupohja


Paistoin ystävälle pyynnöstä gluteenittoman kääretorttupohjan. Käytin nyt perunajauhoja. Leivinjauhetta laitoin hieman enemmän kuin normaaliin. Pohja on todella pehmoinen ja murenevaisempi kuin normaalipohja. Sitä kannattaa siis siirrellä varoen.

Gluteeniton, vaalea kääretorttupohja

4 kananmunaa
 
1 1/2 dl sokeria
 
1 1/2 dl perunajauhoja
 
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauho ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Pehmoista pohjaa, leikattuna osiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti