Tein tämän piirakan maaliskuussa poikani synttäreille. Ohje on Ulla
Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta. Tein ohjeen kaksinkertaisena,
jotta se oli sopiva uunipellille.
Jos haluaa tehdä pienemmän annoksen,
niin puolita pohjan ja täytteen ainekset ja valmista piirakka 26 cm
halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Broilerin fileesuikaleita tosin voi
laittaa silloin 450 g.
Broileri-chilipiirakka
Pohja
250 g voita
2 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä voi ja kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe
ja sekoita joukkoon. Painele taikina leivinpaperoidulle uunipellille
pohjalle ja reunoille.
Täyte
400 g paahdettu chili -tuorejuustoa (laitoin paprika-chili -tuorejuustoa)
noin 600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita (pilkoin broilerinfileitä pieniksi paloiksi)
2 rkl öljyä paistamiseen
2 sipulia
1 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
muutama kierros kreikkalaista kanamaustetta (suolatonta)
1 keskikokoinen punainen paprika
1 keltainen chili (löysin vain punaista)
100 g emmentaljuustoraastetta
4 kananmunaa
2 dl maitoa
Levitä tuorejuusto pohjan päälle. Paista broilerin fileesuikaleet
pannulla öljyssä. Lisää silputut sipulit joukkoon. Lisää mausteet. Kaada
täyte tuorejuuston päälle. Pilko paprika ja chili ja levitä ne täytteen
päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Vatkaa munat kevyesti maidon
sekaan ja kaada seos tasaisesti täytteen päälle. Paista 200-asteisessa
uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Uunista tullut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti