Maapähkinävoihippuiset pikkuleivät löytyvät täältä.
Suklaahippupikkuleivät (Chocolate Chip Cookies)
(noin 50 kpl koosta riippuen)
1 1/8 cups/ 2,6 dl vehnäjauhoja
1/4 tsp./ 1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tsp./ 1/2 tl ruususuolaa
1/2 cup/ 120 g voita
1/4 cups/ 3/4 dl fariinisokeria
1/2 cup/ 1,2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tsp./ 1 tl vaniljasokeria
1/2 cups/ 1,2 dl murskattuja cashewpähkinöitä
113 g tummaa suklaata paloina
Paloittele
suklaat pienehköiksi paloiksi. Murskaa cashewpähkinät pieneksi
rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota
pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja
sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet
ja sekoita. Lisää pähkinärouhe sekä tummasuklaapalat. Sekoita taikina
tasaiseksi.
Pyörittele
taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle
uunipellille. Minä käytin jokaiseen palloon 1 rkl taikinaa. Jätä
taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl
palloja.
Paista
190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit
juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä,
että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei
tarvitse tulla väriä.
Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Nammmm..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti