keskiviikko 7. elokuuta 2013

Onnelin herkkumarjatorttu


Mieheni toivoi marjaista ja helppoa kesäherkkutorttua. Päätin vihdoin kokeilla torttuvuokaani ja tein siinä pohjan. Kaapissa oli purkki kondensoitua maitoa ja ajattelin sen sopivan tähän hyvin. Keitin sen nyt pikaisesti kattilassa vanukasmaiseksi toffeeksi. Jos haluaa täyteläisempää, tummempaa toffeeta, laita avaamaton tölkki veden sekaan kattilaan ja keitä noin 3 h. Poista tällöin etiketti heti kun se irtoaa. Mietin ensin, että riittäisikö puolet purkin määrästä torttuun, mutta laitoin kuitenkin kaikki. Puoletkin tosin riittää, mutta ei tuo noinkaan ollut mitenkään yliällömakeaa.

Mies antoi tarkat ohjeet, miten halusi vadelmat ja mustikat :) Ihan hauska oli järjestellä marjoja kohdilleen! Mies tykkäsi tästä kovasti. Ja oli tämä meidän muidenkin mieleen!

Onnelin herkkumarjatorttu

1 torttupohja, ohje löytyy täältä.

Täyte

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

2 dl vispikermaa

Koristelu

vadelmia ja mustikoita

Aseta valmis, jäähtynyt torttupohja tarjoilualustalle. Kaada kondensoitu maito kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos pulpahtelee kunnolla. Seos jää aika vaaleaksi, vanukasmaiseksi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä haaleaksi. Voit laittaa sen myös jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Kaada toffee torttupohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se "toffeevanukkaan" päälle. Ripottele/asettele pinnalle vadelmis ja mustikoita. Anna tortun tekeytyä ja jähmettyä noin tunti jääkaapissa ennen tarjoamista.

Toffeeksi keitetty kondensoitu maito torttupohjalla.


Koristelutyyliä miehen toiveiden mukaan :)
Vastavalmistunut torttu. Täytteet ovat vähän valuvia, koska torttu ei ollut vielä jähmettynyt jääkaapissa.


Yön yli jääkaapissa ollut torttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti