maanantai 19. elokuuta 2013

Broileri-chilipiirakka


Tein tämän piirakan maaliskuussa poikani synttäreille. Ohje on Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta. Tein ohjeen kaksinkertaisena, jotta se oli sopiva uunipellille. Jos haluaa tehdä pienemmän annoksen, niin puolita pohjan ja täytteen ainekset ja valmista piirakka 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Broilerin fileesuikaleita tosin voi laittaa silloin 450 g.

Broileri-chilipiirakka

Pohja

250 g voita

2 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi ja kananmuna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita joukkoon. Painele taikina leivinpaperoidulle uunipellille pohjalle ja reunoille.

Täyte

400 g paahdettu chili -tuorejuustoa (laitoin paprika-chili -tuorejuustoa)

noin 600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita (pilkoin broilerinfileitä pieniksi paloiksi)

2 rkl öljyä paistamiseen

2 sipulia

1 tl ruususuolaa

1/2 tl mustapippuria

muutama kierros kreikkalaista kanamaustetta (suolatonta)

1 keskikokoinen punainen paprika

1 keltainen chili (löysin vain punaista)
 
100 g emmentaljuustoraastetta

4 kananmunaa

2 dl maitoa

Levitä tuorejuusto pohjan päälle. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla öljyssä. Lisää silputut sipulit joukkoon. Lisää mausteet. Kaada täyte tuorejuuston päälle. Pilko paprika ja chili ja levitä ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Vatkaa munat kevyesti maidon sekaan ja kaada seos tasaisesti täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

Uunista tullut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti