keskiviikko 21. elokuuta 2013

Suklaahippupikkuleipiä ♥


Tein myös näitä kivaan sukutapaamiseen, josta mainitsen enemmän täällä. Minä tein taikinan kaksinkertaisena, puolitin sen ja laitoin toiseen puoleen tummasuklaahippuja ja toiseen maapähkinävoihippuja. Mutta tässä kuitenkin yksinkertainen ohje. Aiemmat suklaahippupikkuleivät löytyvät täältä ja siellä on tarvittaessa tuplakokoinen ohje. Ja täällä lisää kyseisiä pikkuleipiä :D

Maapähkinävoihippuiset pikkuleivät löytyvät täältä.

Suklaahippupikkuleivät (Chocolate Chip Cookies)
 
(noin 50 kpl koosta riippuen)

1 1/8 cups/ 2,6 dl vehnäjauhoja
 
1/4 tsp./ 1/4 tl ruokasoodaa
 
1/2 tsp./ 1/2 tl ruususuolaa
 
1/2 cup/ 120 g voita
 
1/4 cups/ 3/4 dl fariinisokeria
 
1/2 cup/ 1,2 dl sokeria
 
1 kananmuna
 
1 tsp./ 1 tl vaniljasokeria
 
1/2 cups/ 1,2 dl murskattuja cashewpähkinöitä
 
113 g tummaa suklaata paloina

Paloittele suklaat pienehköiksi paloiksi. Murskaa cashewpähkinät pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää pähkinärouhe sekä tummasuklaapalat. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Minä käytin jokaiseen palloon 1 rkl taikinaa. Jätä taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl palloja.

Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä, että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei tarvitse tulla väriä.

Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Nammmm..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti