sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mysliä (Olgan tapaan)


Kokeilin pitkästä aikaa uutta myslireseptiä. Oli kyllä hyvää! Tämä Olga Temosen ohje löytyi MeNaiset Sport -lehdestä nro 4. Ihan täpinöissäni odotan sitä päivää, jolloin hankin Olgan uuden kasvisruokakirjan! Ainakin hänen tähän asti kokeilemani reseptit ovat olleet tosi hyviä!

Myslin ohjetta on helppo muokata mieleisekseen valitsemalla pähkinöistä, siemenistä ja kuivatuista hedelmistä/marjoista omat suosikit :)

Mysliä (Olgan tapaan)

(noin 10 annosta)

4 dl pellavan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä hassel- tai pekaanipähkinöitä (laitoin pellavan- ja kurpitsansiemeniä, pellava-tyrnirouhetta, kuorittuja maapähkinöitä ja cashewpähkinöitä

2 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl ruisleseitä

1/4 tl ruususuolaa

1 dl hunajaa

2 rkl ruokaöljyä

tilkka vettä (laitoin 1 rkl)

3 dl erilaisia kuivattuja marjoja ja/tai hedelmäpaloja kuten pehmeää taatelia, kuivattuja omenakuutioita ja mustikkaa (laitoin pehmeää taatelia, kuivattuja banaanilastuja sekä kuivattua ananasta ja papaijaa)

Yhdistä siemenet, pähkinät, hiutaleet ja leseet leivinpaperille uunipellille. Mittaa hunaja, vesi ja öljy kattilaan ja lämmitä, kunnes seos on tasaista. Kaada seos tasaisesti siemen-pähkinäseoksen päälle, mausta kevyesti suolalla, kääntele sekaisin ja tasoita pinta.

Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia. Kääntele seosta kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kuivatut marjat/hedelmät. Pilkoin taatelit ja kuivatut banaanit muutamaan osaan. Tarjoa mysliä esimerkiksi luonnonjogurtin tai maidon kanssa.



Minä syön myslini luonnonjogurtin kanssa.


Tässä toinen myslisatsi. Muuten samat ainekset, mutta korvasin taatelit rusinoilla,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti