maanantai 17. kesäkuuta 2013

Raparperitosca


Tämän ihanan reseptin sain äidiltäni, joka oli löytänyt sen jostain lehdestä. Raparperin raikkautta ja toscakuorrutuksen makeutta :)

Raparperitosca

4 kananmunaa

2 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)

1 dl margariinia

1 dl maitoa


1/2 l raparperia pilkottuna


Toscakuorrutus

100 g margariinia

1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl maitoa

100 g mantelilastuja

Huuhtele, kuori tarvittaessa ja pilko raparperit.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja kääntele sokeri-munavaahtoon. Sulata margariini. Sekoita taikinaan margariinisula ja maito vuorotellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä pinnalle raparperipalat. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Mittaa kuorrutusta varten margariini, jauhot, sokeri ja maito kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut ja seos on tasaista. Sekoita joukkoon mantelilastut.

Ota piirakka pois uunista ja levitä pinnalle toscakuorrutus. Paista piirakkaa vielä 10-12 minuuttia. Piirakan kanssa sopii hyvin esimerkiksi vaniljajäätelö tai vaniljakastike.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti