Söimme piirakkaa raparperisorbetin ja maidon kanssa. Raparperisorbetista lisää täällä.
Mehevä raparperipiirakka
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
50-100 g voita (laitoin 80 g)
♥
1/2 l raparperipaloja
1 dl sokeria
1 rkl kookoshiutaleita
♥
Huuhtele, kuori ja pilko raparperin varret ja sekoita niihin sokeri. Laita palat taikinan päälle (painoin osan syvemmälle taikinaan). Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla 30 minuuttia.
Raikasta raparperisorbettia piirakan kaverina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti