tiistai 18. kesäkuuta 2013

Raparperisorbetti


Viileää herkkua lämpimiin kesäpäiviin :) Ohje on Yhteishyvä -lehden Ruoka-liitteestä kesäkuu 2013.

Raparperisorbetti

(4 annosta)

2 raparperin vartta

1 dl vettä

1 dl tomusokeria

2 kananmunanvalkuaista

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja, vettä ja 1/2 dl tomusokeria muutama minuutti,kunnes raparperi on pehmennyt. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen on oltava täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja laita pakastimeen. Sekoita muutamaan kertaan puolen tunnin välein, kunnes seos on jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti