Tein kakkuun samat täytteet ja samanlaisen pursotustyylin kuin tässä nallekarhukakussa ja tässä kitarakakussa. Nuo täytteet on tällaiseen muotokakkuun hyvät, koska ne voi levittää suoraan kakkulevyille ilman reunoja.
Vaniljainen banaani-mansikkatäytekakku
Pohja
Kostutus
reilu 1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria keskenään sekoitettuna
Alemman kerroksen täytteet
vaniljakiisseli, ohje löytyy täältä
noin 2 1/2 banaania
1 rkl sitruunamehua + ripaus sokeria
Levitä pohjan päälle valmistamasi vaniljakiisseli. Viipaloi banaanit suht ohuesti ja sivele niiden päälle hieman makeutettua sitruunamehua (näin banaanit pysyvät kauemmin raikkaina ja vaaleina). Asettele viipaleet vaniljakiisselin päälle vähän lomittain.
Ylemmän kerroksen täytteet
1/2 prk vadelmamarmeladia
2 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
2 1/2 dl sokeroitua mansikkasosetta (sulatin pakkasesta sokeroitua sosetta)
1 rkl Ohrakasta (ohratärkkelys)
Aseta keskimmäinen pohjalevy eli tumma kääretorttupohja banaanikerroksen päälle ja kostuta se. Levitä päälle vadelmamarmeladi. Vaahdota kerma, mausta se vaniljakreemijauheella ja levitä marmeladin päälle. Lusikoi vaahdon päälle jäähtynyt ja vähän jähmettynyt mansikkasose. Aseta päällimmäinen eli vaalea kääretorttulevy päälle ja kostuta sitäkin vähän vaniljamaidolla. Sivele tallapalan alle vähän vadelmamarmeladia ja aseta se kitaran päälle alaosaan. Laita kakku jääkaappiin kuorrutusten teon ajaksi.
Jos haluat, niin voit leikata kakun yläreunoista kakkua hieman pois, jotta tipu saa pehmeämmät reunat. Itse en nyt tätä muistanut.
Vaniljakreemi
165 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä
90 ml (hyla) kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä
1 1/2 tl vanilja-aromia
750 g siivilöityä tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
Vatkaa voi, maito, vanilja-aromi ja puolet
tomusokerista tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Lisää loppu tomusokeri
vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista.
Jos haluat värjätä kreemin, lisää lopuksi väriainetta pieni määrä kerrallaan, kunnes väri on mieleinen.
Levitä tasaisesti kosa kreemistä ohueksi,
tasaiseksi kerrokseksi kakun reunoille ja pinnalle. Laita loppu kreemi
pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla. Pursota pieniä tupsuja koko
kakun pintaan.
Koristeet
tummaa suklaata
valkosuklaata
oranssia tomuväriä
Mallikuva asetettuna kääretorttulevyn päälle.
Tipu leikattuna.
Silmien piti olla isommat, mutta niistä tulikin lopulta pikkuiset :)
Herra Tipulla pitää toki olla rusetti kaulassaan!
Pörröinen Herra Tipu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti