maanantai 17. kesäkuuta 2013

Raparperikiisseli


Sain siskolta paljon raparperia ja laitoin niitä mm. tähän kiisseliin. Ohje on Yhteishyvä -lehden Ruoka-liitteestä kesäkuu 2013. Ohjeessa oli kiisselin seuraksi vielä kookos-kauramurua, mutta sitä en nyt tehnyt.

Raparperikiisseli

(noin 5 annosta)

4 raparperin vartta

8 dl laimennettua mansikkamehua (laitoin ittsetehtyä puolukka-punaherukkamehua)

1 dl sokeria (laitoin 1 1/2 dl)

4 rkl perunajauhoja (laitoin 3 rkl)

1 dl vettä

Huuhtele, kuori tarvittaessa ja paloittele raparperin varret noin 4 cm paloiksi. Kiehauta menu sokerin kanssa kattilassa. Nosta raparperit kattilaan ja keitä, kunnes ne hajoavat. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot kylmään veteen. Sekoita suurus ohuena nauhana joukkoon. Anna kiisselin vielä kiehahtaa, mutta älä enää sekoita. Sirota kiisselin pintaan sokeria kuortumisen estämiseksi. Anna jäähtyä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti