tiistai 25. kesäkuuta 2013

Lemon curd, sitruunatahna


Tämä ohje oli täällä jo aiemmin, mutta laitan sen nyt uudestaan paranneltuna. Löysin joskus tämän ohjeen Ewelynin blogista. Muutin vaan hieman tekotapaa. Olen tehnyt tätä muutaman kerran ja on tämä vaan niin namia!! Ihana raikas ja pehmeä maku!! Tämä sopii hyvin esim. keksien- ja kakuntäytteeksi ja tykkäänpä leivänkin päälle tätä sipaista :)

Täältä löytyy lime curdin ohje.

Lemon curd, sitruunatahna
 
2 sitruunaa
 
2 dl sokeria
 
2 kananmunaa
 
50 g voita

Purista sitruunoista mehu ja kaada mehu paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Sekoittele hellalla keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut (puolikkaalle annokselle riittää noin 5-10 min.). Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lemon curdin seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se jääkaappiin.

Lemon curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa. Tästä satsista tulee kaksi tuollaista pientä purkillista.
Huom. Jos lemon curdista haluaa täysin sileää, voi puristetun sitruunamehun siivilöidä. Ja jos lemon curdiin haluaa vielä enemmän kirpakkuutta, voi siihen lisätä sitruunoiden (tai vain yhden sitruunan) kuoriraaste. Sitruunat kannattaa tällöin pestä ensin huolella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti