tiistai 2. elokuuta 2011

Lime curd, limetahna


Tein myös tämän lime curdin tähän Prinsessan mansikkakakkuun. Laitoin tätä sekä kakun alimman kakkupohjan päälle että alimpaan täytteeseen. Tein tätä kakkua varten puolikkaan annoksen eli 1 + reilu 1/2 dl valmista lime curdia. Laitan tähän kokonaisen annoksen ohjeen. Siitä tulee 3 3/4 dl valmista lime curdia.

Lime curd
 
2 kananmuna

2 dl sokeria

4 limeä

50 g suolatonta voita 

Purista limesitruunoista mehu ja kaada mehu paksupohjaiseen kattilaan (minulla tuli mehua reilu 1 dl). Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Sekoittele seosta hellalla keskilämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes seos on paksuuntunut. (puolikkaalle annokselle riittää noin 5-10 min.). Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä. Jos käytät lime curdin seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se jääkaappiin. Lime curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa.

Huom. Jos lime curdista haluaa täysin sileää, voi puristetun limemehun siivilöidä. Itse tein nyt niin. Ja jos lime curdiin haluaa vielä enemmän kirpakkuutta, voi siihen lisätä yhden tai kahden limen kuoriraaste. Limesitruunat kannattaa tällöin pestä ensin huolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti