Ja taas yksi leipomus, jonka tein
ensimmäistä kertaa. Otin joskus tämän ohjeen äitini reseptiarkistosta.
En tiedä sen paremmin että mistä tämä resepti on lähtöisin. Tämä
kahvikakku on kyllä ymmärtääkseni aika tunnettu, joten resepti on
varmasti monelle tuttu. Unohdin muuten pähkinärouheen kakusta, mutta
hyvin se kelpasi näinkin. Myönnänpä senkin, että olen aika perso
tällaisille kuorrutuksille! :)
Arabialainen maustekakku
200 g margariinia
3 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruususuolaa
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kanelia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytkermaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä
Vaahdota margariini ja puolet sokerista.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja puolet sokerista paksuksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita keskenään kuivat aineet
(paitsi pähkinät). Sekoita varovasti/kääntele joukkoon vuorotellen
kuiva-aineseosta siivilän läpi ja kevytkermaa. Lisää pähkinärouhe.
Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Käytä
isohkoa vuokaa. Minun käyttämäni sydänvuoka on vetoisuudeltaan 2,4
litraa. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunti tai
vähän reilu tunti. Kypsyyden voi testata puutikulla (upota se kakkuun ja
jos se on pois vedettäessä puhdas niin kakku on valmis, jos siihen jää
taikinaa, paista kakkua vielä hetki). Anna kakun jäähtyä.
Kuorrutus
6 rkl pehmeää voita
1 kananmunan keltuainen
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia
5 dl tomusokeria
1 1/2 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota kevyesti pehmeä voi ja keltuainen.
Sekoita keskenään kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Sekoita seos kahvin
kanssa vuorotellen vahdon sekaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle
(todella mukavasti levittyvä kuorrute). Pinnan voi jättää epätasaiseksi.
Koristeluun
valkoisia ja kultaisia nonparelleja
pehmeitä kultakuulia
Sirottele koristeet heti kuorrutteen levittämisen jälkeen.
♥
Kakku ennen kuorrutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti