Tein myös tämän lime curdin tähän
Prinsessan mansikkakakkuun. Laitoin tätä sekä kakun alimman kakkupohjan
päälle että alimpaan täytteeseen. Tein tätä kakkua varten puolikkaan
annoksen eli 1 + reilu 1/2 dl valmista lime curdia. Laitan tähän
kokonaisen annoksen ohjeen. Siitä tulee 3 3/4 dl valmista lime curdia.
Lime curd
2 kananmuna
2 dl sokeria
4 limeä
50 g suolatonta voita
Purista limesitruunoista mehu ja kaada mehu
paksupohjaiseen kattilaan (minulla tuli mehua reilu 1 dl). Sekoita
joukkoon muna ja sokeri. Sekoittele seosta hellalla keskilämmöllä 10-15
minuuttia tai kunnes seos on paksuuntunut. (puolikkaalle annokselle
riittää noin 5-10 min.). Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä.
Jos käytät lime curdin seuraavana päivänä tai myöhemmin, laita se
jääkaappiin. Lime curd säilyy jääkaapissa hyvänä noin kaksi viikkoa.
Huom. Jos lime curdista
haluaa täysin sileää, voi puristetun limemehun siivilöidä. Itse tein nyt
niin. Ja jos lime curdiin haluaa vielä enemmän kirpakkuutta, voi siihen
lisätä yhden tai kahden limen kuoriraaste. Limesitruunat kannattaa
tällöin pestä ensin huolella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti