Tein näitä tänään. Resepti on Leila 
Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. En ihmettele yhtään, 
että näiden nimi on kirjassa Huippuhyvät kolavinokkaat. Koska nämä ovat 
huippuhyviä!!! Ja nopeita tehdäkin vielä. Maku toi mieleeni lapsena noin
 sata kertaa siskoni kanssa tekemäni nekkumaiset kauraneliöt. 
Pitäisiköhän niitäkin tehdä joskus piiiitkästä aikaa :)
Minä jätin inkiväärin ohjeesta pois mieheni 
allergian takia. Minun vinokkaisista hävisi paistamisen aikana 
haarukanjäljet lähes kokonaan. Lisäksi taisin painaa taikinatankoja 
hieman liikaa, koska taikina levisi muutenkin uunissa ja nyt levyistä 
tuli aika leveät.. Niistä tuli sen verran leveät, että leikkasin ne 
pituussuunnassa kahtia. Sain siis tuplamäärän (noin 50) kolavinokkaita 
ohjeessa mainittuun määrään nähden.
Nekkumaiset kolavinokkaat
(25 pikkuleipää)
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi 
vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja 
inkivääri ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa palat 
tangoiksi leivinpaperoidulle pellille. Paina tankoja hiukan litteämmiksi
 (taikina leviää vielä uunissa). Paina tankoihin vinottain haarukalla 
jäljet.
Kypsennä tangot 175-asteisen uunin 
keskiosassa kullanruskeiksi, 12-15 minuuttia.Jäähdytä tankoja hiukan ja 
leikkaa ne vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä.
Kolavinokkaita vaikka retkelle evääksi :)
 



 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti