Tässä toinen makuversio skonsseista. Täältä
löytyvät skonssit perusohjeella. Tämä ohje on Leila Lindholmin Pala
kakku -ja paljon muuta-kirjasta. Skonssit ovat hyviä sellaisenaankin,
mutta päälle voi myös sipaista esimerkiksi jotain levitettä, juustoa tai
marmeladia.
Skonssit
( noin 6 skonssia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl raakasokeria (laitoin tavallista)
125 g kylmää voita
3 dl kookoshiutaleita
2 pestyn limetin raastetut kuoret.
1 kananmuna
2 dl maitoa
Lisäksi
voiteluun kananmunaa
pinnalle raakasokeria (laitoin intiaanisokeria)
Paahda kookoshiutaleet samalla sekoittaen
kuivalla pannulla vaaleanrusehtaviksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot,
suola, leivinjauhe ja sokeri. Kuutioi voi ja nypi kuutiot
kuiva-aineseokseen. Lisää joukkoon paahdetut kookoshiutaleet ja
limeraaste. Vatkaa keskenään muna ja maito ja sekoita neste
kuiva-aineseokseen.
Taputa taikina jauhotetulla alustalla noin 3
cm paksuksi, pitkäksi levyksi. Leikkaa levy kolmioiksi tai ota muotilla
pyörylöitä. Nosta leivonnaiset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele
ne kevyesti vatkatulla kananmunalla. Sirota pinnalle
raakasokeria/intiaanisokeria.
Kypsennä skonsseja 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Hyödynsin limesitruunat tekemällä niiden mehusta limecurdia. Ohje löytyy täältä. Sipaisinpa sitä myös yhden kookos-limettiskonssin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti