Tein tämän vaniljakreemin tähän
vaniljaiseen manteli-omenakranssiin täytteeksi. Siihen tarvittiin vain
pieni määrä vaniljakreemiä. Laitan tähän vähän isomman määrän ohjeen.
Siitä riittää täytteeksi esimerkiksi noin 15:n wieneriin. Ohje on Jan
Hedhin Mestarileipurin leipäkirja-kirjasta. Siinä vaniljatankoa on sama
määrä kuin tässä ohjeessa, mutta muita aineksia on tuplamäärä.
Vaniljakreemi
1/2 vaniljatanko
2 1/2 dl täysmaitoa
60 g (3-4 kpl) kananmunan keltuaista
60 g (noin 3/4 dl) sokeria
20 g (noin 1/2 dl) maissitärkkelystä
12 g (noin 1 rkl) voita
Halkaise vaniljatangonpuolikas ja raaputa
siemenet. Laita ne maidon kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta
maito. Ota kattila pois levyltä, laita kansi päälle ja anna maidon
maustua.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti
sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Kaada vaniljamaito
joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna seos
koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen tai kunnes se vähänkin alkaa
paksuuntua. Nosta kattila heti pois levyltä. Lisää margariini ja vatkaa
seosta kunnes margariini on sulanut. Siivilöi kreemi kulhoon. Peitä
kulho kelmulla ja laita kylmään veteen jäähtymään.
Säilytä vaniljakreemiä jääkaapissa käyttöön
saakka. Vaniljakreemi on tuoretuote ja se säilyy sellaisenaan enintään
kaksi päivää (Jan Hedhin ohje).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti