Tein tämän vaniljakreemin tähän
 vaniljaiseen manteli-omenakranssiin täytteeksi. Siihen tarvittiin vain 
pieni määrä vaniljakreemiä. Laitan tähän vähän isomman määrän ohjeen. 
Siitä riittää täytteeksi esimerkiksi noin 15:n wieneriin. Ohje on Jan 
Hedhin Mestarileipurin leipäkirja-kirjasta. Siinä vaniljatankoa on sama 
määrä kuin tässä ohjeessa, mutta muita aineksia on tuplamäärä.
Vaniljakreemi
1/2 vaniljatanko
2 1/2 dl täysmaitoa
60 g (3-4 kpl) kananmunan keltuaista
60 g (noin 3/4 dl) sokeria
20 g (noin 1/2 dl) maissitärkkelystä
12 g (noin 1 rkl) voita
Halkaise vaniljatangonpuolikas ja raaputa 
siemenet. Laita ne maidon kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta 
maito. Ota kattila pois levyltä, laita kansi päälle ja anna maidon 
maustua.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti 
sekaisin kulhossa. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Kaada vaniljamaito 
joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna seos 
koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen tai kunnes se vähänkin alkaa 
paksuuntua. Nosta kattila heti pois levyltä. Lisää margariini ja vatkaa 
seosta kunnes margariini on sulanut. Siivilöi kreemi kulhoon. Peitä 
kulho kelmulla ja laita kylmään veteen jäähtymään.
Säilytä vaniljakreemiä jääkaapissa käyttöön 
saakka. Vaniljakreemi on tuoretuote ja se säilyy sellaisenaan enintään 
kaksi päivää (Jan Hedhin ohje).
 

 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti