Enpä ollut aiemmin tehnyt marmeladia. Nyt 
silmiini osui marmeladiohje, joka sisälsi kesäkurpitsaa. Halusin tehdä 
kesäkurpitoista kaikenlaista sellaista, mitä en ole ennen tehnyt. Tein 
myös mm. kesäkurpitsakakkua. Tämä marmeladi oli minusta oikein kivan 
makuista. Laitoin sitä juuri toiveesta tyttäreni eväsleivän päälle 
kerhoon :)
Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 8/11.
Kesäkurpitsa-omenamarmeladi
500 g kesäkurpitsaa
500 g omenaa
  
1 dl vettä
  
250 g sitruunaa
  
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
Pese kesäkurpitsat ja kuori ne, jotta 
hillosta tulee keltaista. Halkaise ne ja poista pehmeä sisus 
siemenineen. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. 
Poista kanta ja siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää 
kattilaan vesi ja keitä ainekset kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta 
tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat. Raasta niiden kuori 
hienolla terällä ja purista mehut. Lisää ne kesäkurpitsaseokseen. Lisää 
sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. 
Kaada seos purkkeihin. Jos haluat varmistaa marmeladin sileyden, voi sen
 siivilöidä ennen purkkeihin kaatamista.
Säilytä marmeladi suljetuissa purkeissa 
jääkaapissa. Minulla tuli valmista marmeladia 7 dl. Marmeladia voi 
halutessaan vähän pehmittää lusikalla ennen käyttöä. Levittyy se kyllä 
muutenkin leivälle oikein mukavasti.
 Marmeladia kesäkurpitsa-sämpyläruudulla. Niiden ohje löytyy täältä.
 



 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti