Minulla oli vielä vähän jäljellä 
kesäkurpitsaa. Minun piti tehdä kesäkurpitsakakku jo viime syksynä, 
mutta se jäi ajatustasolle. Nyt tein sen. Tälle kakulle on monia eri 
versioita. Löysin tämän tosi maukkaan reseptin täältä
 Olga Temosen ihanasta blogista nimeltään Olgan kotona. Intiaanisokeri 
sopi tähän kakkuun tosi hyvin. Muutenkin tykkäsin kakusta, se oli mehevä
 ja maukas.
Kesäkurpitsakakku
4 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl intiaanisokeria
3 dl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kauraleseitä
Lisäksi
vuoan voiteluun rypsiöljyä/margariinia ja korppujauhoja
(pinnalle tomusokeria)
Kuori kesäkurpitsa, poista lusikalla pehmeä 
sisus siemenineen ja raasta se. Sekoita raasteen joukkoon öljy, munat ja
 puristettu sitruunan mehu (valmis tiivistekin toki käy). Sekoita kuivat
 aineet keskenään ja yhdistä kosteaan seokseen. Kaada seos voideltuun ja
 korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa 
alatasolla noin 40 minuuttia. Anna valmiin kakun olla hetki vuoassaan ja
 kumoa se sitten tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle halutessasi 
tomusokeria.
 



 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti