Rakas äitini täytti perjantaina 60 vuotta ja
 lauantaina vietettiin synttärijuhlia isäni ja äitini kotona. Paikalla 
oli noin 60 vierasta. Voi että oli kivaa! Tein juhliin kaksi kakkua ja 
näitä jääsuklaita. Laitan kakut tänne myöhemmin.
Nuo kultahelmet olisi vaan pitänyt laittaa 
vähän aiemmassa vaiheessa. Vein jääsuklaat jähmettymään maakellariin ja 
sinne olisi pitänyt mennä jo aika pian koristelupuuhiin, koska ne 
jähmettyivät melko nopeasti. Kultapallot piti painaa niin, että suklaa 
meinasi pursuta sen reunoilta. No, onneksi aika pieni kauneusvirhe vain 
:)
Tein jääsuklaita kahta eri makua. Tässä niiden kummankin ohje.
Jääsuklaa (tummasta suklaasta)
noin 50 kpl
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä (saa apteekista)
(pehmeitä kultapalloja)
Sulata suklaa vesihauteessa hellalla tai 
mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa. Anna
 niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Mausta 
piparminttuöljyllä.
Kaada nestemäinen seos vaikka pienellä 
nokkakannulla pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja 
säilytä ne myös siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä 
vähän aikaa jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin 
jähmettymään.
Jääsuklaa (valkosuklaasta)
noin 60 kpl
250 g valkosuklaata
125 g kookosrasvaa
1/4 dl tomusokeria
(pehmeitä kultapalloja)
Sulata valkosuklaa vesihauteessa hellalla 
tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sulata kookosrasva toisessa kattilassa. 
Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja sekoita ne sitten keskenään. Sekoita
 joukkoon tomusokeri.
Kaada nestemäinen seos vaikka nokkakannulla 
pieniin makeisvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja säilytä ne myös 
siellä. Jos haluat koristella jääsuklaat, jähmetä niitä vähän aikaa 
jääkaapissa, laita koristeet ja laita takaisin jääkaappiin jähmettymään.
 


 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti