Tämä keitto sopii hyvin joko alkupalaksi tai
 ihan pääruoaksi. Sain ohjeen äidiltäni, joka oli löytänyt sen Vuoden 
luontokirja 2011 sivuilta. Keitto on samettisen pehmeää ja kauniin 
väristä keittoa.
Pehmeä punajuurisoseksitto
500 g punajuuria
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita/margariinia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 palsternakka
1 l vettä
250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
3/4 dl ruokakermaa
1/2 tl ruususuolaa
Tarjoiluun
ranskankermaa/raejuustoa
ruisleipää
Laita punajuuret veteen kattilaan ja 
kiehauta vesi. Keitä punajuuret kypsiksi. Kun punajuuret ovat 
kypsymässä, hauduta toisessa kattilassa muita aineksia miedolla 
lämmöllä. Eli kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja 
lohko palsternakka. Laita ne kattilaan ja kuullota niitä hetki öljyssä 
ja voissa. Lisää vesi hiljalleen, vähän kerrallaan joukkoon. Itse 
lisäsin aina noin pari desiä vettä ja kun se alkoi kiehua, kaadoin lisää
 vettä.
Kun punajuuret ovat kypsyneet, kaada vesi 
pois. Poista niistä sitten kannat ja raaputa haarukan ja veitsen avulla 
kuoret pois. Lohko ne reiluiksi paloiksi ja lisää ne keiton joukkoon. 
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto pieninä lohkoina. 
Sekoittele keittoa, kunnes juusto on sulanut joukkoon. Lisää ruokakerma 
ja suola ja sekoita. Tarkista maku. Voit laittaa keiton sekaan vähän 
ranskankermaa tai raejuustoa.
Keittoa sellaisenaan. Väri oli kyllä todellisuudessa aika erilainen, sellainen voimakas punaisenvioletti.
 


 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti