keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Mehevä raparperipiirakka


Sain tämän ohjeen äidiltäni, joka oli löytänyt sen jostain lehdestä. Tänään leivoin piirakkaa poikani kanssa. Hän halusi tarjota sitä mieheni vanhemmille, jotka olivat tulossa kylään. Isosisko vähän harmitteli, kun hänkin halusi tarjota jotain. Inka teki sitten ison sconssin, joita olimme jo kerran aiemmin leiponeet lasten kanssa. Täällä tarkemmin aamiaissconsseista.

Söimme piirakkaa raparperisorbetin ja maidon kanssa. Raparperisorbetista lisää täällä.

Mehevä raparperipiirakka

1 kananmuna

1 1/2 dl sokeria

1 prk (200 g) kermaviiliä

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

50-100 g voita (laitoin 80 g)


1/2 l raparperipaloja

1 dl sokeria

1 rkl kookoshiutaleita


Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kermaviili. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikinaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Kaada taikina voideltuun, noin 26-28 cm Ø olevaan piirakkavuokaan.

Huuhtele, kuori ja pilko raparperin varret ja sekoita niihin sokeri. Laita palat taikinan päälle (painoin osan syvemmälle taikinaan). Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla 30 minuuttia.



Raikasta raparperisorbettia piirakan kaverina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti