maanantai 13. lokakuuta 2014

Marenkitikkarit


ein näitä marenkitikkareita tyttäreni 7 v. kaverisynttäreille. Ohje on Emma Iivanaisen Kakkutaidetta kotikeittiössä. Heti kun näin näiden kuvan Emman kirjassa, päätin tehdä niitä synttäreille. Ne ovat mukavan kepeitä syötäviä lapsille (ja aikuisille). Emma oli tehnyt vaaleansini-valkoisia marenkiruusukkeita, mutta päädyin vaaleanpunaiseen teemaan sopien.

Marenkitikkarit

(16-18 isohkoa marenkia tai tuplamäärä pienempiä)

3 kananmunan valkuaista

2 dl erikoishienoa sokeria

vaaleanpunaista pastaväriä

+ grillitikkuja

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen (noin 1 rkl kerrallaan) vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa noin 5 minuuttia kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Siirrä puolet marengista toiseen kulhoon. Lisää siihen coctailtikun avulla sopiva määrä vaaleanpunaista pastaväriä ja kääntele väri varovasti vaahtoon.

Siirrä molemmat marenkivaahdot omiin pursotinpusseihinsa, joissa ei ole tyllaa. Laita kolmanteen pursotinpussiin avoin tähtitylla. Pursota yhtä aikaa molemmat marenkivaahdot pursotinpussin sisälle, jolloin toinen puoli pussin sisällöstä on valkoinen ja toinen vaaleanpunainen.

Pursota leivinpaperoidulle uunipellille ruusukkeita spiraalikuviona aloittaen kuvion keskeltä. Pursota ruusukkeet leivinpaperille siten, että grillitikuille jää tilaa. Leikkaa grillitikut sopivan mittaisiksi ja työnnä ne varovasti ruusukkeiden sisälle riittävän pitkälle. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia ja laita uuni sitten pois päältä. Avaa uunin luukku raolleen ja anna marenkien kuivua uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt.


Tikkareita tarjolla.


En laittanut ihan kaikkiin marenkeihin tikkua ja tarjosin ne sellaisenaan :)


Marenkiruusuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti