maanantai 20. lokakuuta 2014

Nakkipiilot


Nakkipiilot ovat varmasti monille tuttu juttu. Teen niitä aina välillä ja tällä kertaa tein niitä Inkan 7 v. kaverisynttäreille. Aina kun on muutakin syötävää tarjolla, teen tällaisia pieniä nakkikääröjä eli olen puolittanut sekä nakit että lehtitaikinalevyt. Ne voi hyvin siis tehdä myös niin, että sisälle mahtuu kokonainen nakki. Jotkut sipaisevat sisälle sinappia ja ehkä jotain muutakin, mutta minä olen tehnyt tällaisia pelkistettyjä versioita.

Nakkipiilot
 
1 pkt lehtitaikinalevyjä (teen yleensä 500 g taikinapaketista)
 
nakkeja
 
kananmunaa voiteluun

Sulata lehtitaikinalevyt. Puolita nakit ja viillä niiden päihin ristiviillot. Halkaise lehtitaikinalevyt pitkittäin kahtia ja halkaise sitten levyt kolmeen osaan. Nosta jokaiselle palalle nakinpuolikas, kostuta levyjen reunat vedellä ja "kääri levy nakin ympärille tiiviisti. Paina kostutettu reuna kunnolla kiinni. Nosta valmiit kääröt saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kääröt kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kullanruskean sävyn.


Aiemmin tekemiäni nakkipiiloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti