Nakkipiilot ovat varmasti monille tuttu juttu. Teen niitä aina 
välillä ja tällä kertaa tein niitä Inkan 7 v. kaverisynttäreille. Aina 
kun on muutakin syötävää tarjolla, teen tällaisia pieniä nakkikääröjä 
eli olen puolittanut sekä nakit että lehtitaikinalevyt. Ne voi hyvin 
siis tehdä myös niin, että sisälle mahtuu kokonainen nakki. Jotkut 
sipaisevat sisälle sinappia ja ehkä jotain muutakin, mutta minä olen 
tehnyt tällaisia pelkistettyjä versioita.
Nakkipiilot
  
1 pkt lehtitaikinalevyjä (teen yleensä 500 g taikinapaketista)
  
nakkeja
  
kananmunaa voiteluun
Sulata lehtitaikinalevyt. Puolita nakit ja viillä niiden päihin 
ristiviillot. Halkaise lehtitaikinalevyt pitkittäin kahtia ja halkaise 
sitten levyt kolmeen osaan. Nosta jokaiselle palalle nakinpuolikas, 
kostuta levyjen reunat vedellä ja "kääri levy nakin ympärille tiiviisti.
 Paina kostutettu reuna kunnolla kiinni. Nosta valmiit kääröt saumapuoli
 alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kääröt kananmunalla. 
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on 
saanut kullanruskean sävyn.
Aiemmin tekemiäni nakkipiiloja.
 



 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti