Mokkapalat ja perhoset
4 kananmunaa
4 dl intiaanisokeria
1 1/2 dl maitoa
150 g voita
5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi
vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
muna-intiaanisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa
ja sulaa rasvaa.
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
Kuorrute
150 g voita
400 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kahvia
Pinnalle
eri värisiä sokerihelmiä
massasta tehtyjä perhosia, ohje löytyy täältä
Sulata voi ja sekoita siihen loput ainekset.
Jos kuorrute vaikuttaa kovin vluvaiselta, sekoittele sitä hetki
kattilassaan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute
tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti
pintaan sokerihelmiä. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten
paloiksi. Minä painoin tällä kertaa palat sydämenmuotoisella ja
pyöreällä, lainereunaisella muotilla. Aseta palojen päälle perhoset
vasta vähän ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti