perjantai 31. lokakuuta 2014

Romeo 2 v. 4 kk ♥


Yläkuva on otettu kesällä. Romeo oli valinnut päälleen jalkapallopaidan. Sitten hän oli mennyt anomaan isiltä:"Laita gool gool maali!" Eli halusi katsoa jalkapalloa. Kun ei heti saanut katsoa, alkoi mököttää. Sitten sai vähän katsoa maaleja ja peliä ja johan oli katse tiukasti ruudussa ja huuteli "maaliiii". Isin jalanjäljillä :)


Romeo on nyt 2 v. 4 kk. Nyt on menossa kova kasvupyrähdys ja vaatteita jää koko ajan pieneksi. Onneksi Mion vanhoja vaatteita on aina odottamassa pukijaansa :) Romeo on edelleen rauhallinen, hyvin nukkuva ja pääosin hyväntuulinen poika. Hän nukkuu 1,5 - 3 h päiväunia joka päivä. Yleensä ainakin 2 h. Yöuniakin Romeo nukkuu 11-12 tuntia eli ihan kelpo unet vuorokausille. Romeo sanoo usein herätessään "Uomenta". Hän muistaa yleensä aina sanoa huomenet, kiitokset ja hyvät yöt kun on niiden aika. Romeo on ensimmäisenä ruokapöydässä, kun pyydän syömään ja lautanenkin on ensimmäisenä tyhjä. Ruoka kelpaa tosi hyvin. Syöminen on paljon siistimpäkin nykyään. Enää lattialta saattaa löytyä muutamia ruoanmuruja ja vaatteet pysyvät lähes puhtaina. Jogurttia löytyy useimmin paidasta, mutta Romeo saattaa joskus ratkaista senkin pulman sillä, että juo jogurtin ja jäljelle jäävät vain jogurttiviikset :)

Romeon sanavarasto ja puhe ovat kehittyneet hurjaa vauhtia. Poika puhuu jo melkeinpä mitä vaan. Joskus pitää kysyä uudestaan, jos ei ihan saa lauseesta selvää. Puhe on kuitenkin pääosin selvää. S-kirjain tulee joskus ihan oikein, mutta usein se tulee t-kirjaimena. R tulee kurkusta kuten tulee Miollakin ja siskollakin aiemmin. Puhuminen on hyödyksi Inkan ja Mion kanssa leikkiessä. Roolileikit sujuvat paremmin, kun Romeokin pystyy sanomaan asiansa ja haluamansa. Miokin on nyt leikkinyt Romeon kanssa enemmän, koska kommunikointi sujuu paremmin. Romeo huutaa usein:" Inkaaa, Miooo, tule minun kantta leikkimään!" :) Ja toisaalta joskus Romeo kaipaa omaa leikkimisrauhaa. Kun Romeo yhtenä päivänä leikki autoilla ja oli laittanut niitä nättiin riviin, tuli Mio penkomaan autolaatikkoa. Romeo sanoi kiukkuisena Miolle:" Haluan leikkiä rauhatta!"

Romeo tykkää edelleen laulaa paljon. Robin on suosiossa ja Romeo osaa monta Robinin laulua. Nyt Romeo laulaa jo räppikohtiakin :D Romeo osaa laullaa monia perinteisiä lastenlaulujakin kuten Hämä hämä häkki, Piiri pieni pyörii, Tuiki tuiki tähtönen ja Ihhahhaa. Romeo ottaa paljon mallia Miolta ja on oppinut mm. breikkausliikkeitä. Joskus he pitävät breikkausesityksiä. Romeo on oppinut myös potkimaan palloa Mion vanavedessä. Romeo juoksee jo kovaa kyytiä ja kiipeileekin paljon.

Romeo rakastaa järjestystä ja siisteyttä. Äitiinsä tullut :D Romeo keräsi jo 10-kuisena leluja lattialta koriin. Hänelläkin oli se vaihe, että kaappeja oli kiva tyhjennellä, mutta aika usein hän laittoi tavarat itse takaisin omiin paikkoihinsa. Jos matto on ollut kurtussa, on Romeo suoristanut sen. Romeon lempipuuhaa on joskus se, että hän ottaa kirjoja hyllystä, asettaa ne tarkkaan riviin pöydälle ja vie ne sitten takaisin hyllyyn nättiin riviin. Romeo korjaa usein ilman kehotusta lelut lattialta. Joskus jos sanon Inkalle tai Miolle, että pitäisi alkaa keräämään laluja paikoilleen, niin Romeo menee heti niitä keräämään. Romeo tykkää leikkiä autoilla ja nekin ovat usein järjestettynä hienoon riviin. Tosin ei Romeokaan nyt aina jaksa olla siisti ja kyllä ne lelut välillä jää häneltäkin lojumaan :)

Romeosta on tullut määrätietoisempi. Hän tykkää nykyään usein valita itse vaatteensa. Hän saattaa kohteliaasti huomauttaa, jos hänelle tarjottu paita ei kelpaa. Silloin Romeo usein sanoo "Laitan mielummin tämän paidan!" Kerran Romeo meni leikkimän ja sanoi "Taidan leikkiä autoilla." Sanavarastoon on siis tullut uusia, kohteliaita ja toteavia sanoja. Keväällä oli tällainen keskustelu: Minä:" Mennään ostamaan sinulle aurinkolasit. Niitä pitää sitten sovitella." Romeo:" Okei, tovittu!" Romeo kokeili laseja ja antoi huonot heti pois ja löysi mieleisensä lasit (äidinkin mielestä). Romeo myyjälle:"Noni, heippa!" Mentiin nyt kuitenkin maksamaan lasit :) Romeo sai pussin käteensä ja sanoi myyjälle:" Kiitot täti, heippa!". :) Romeo on alkanut hupsuttelemaankin :) Meidän Viivi-kissa kuljeskeli olohuoneessa, niin Romeo sanoi:"Kittalla ito nenä, ito häntä, ito pylly." Ja kikatuskäkätystä perään :) Vaikka aika siro tuo meidän Viivi-neiti oikeasti on :D

Olin eräänä keväisenä aamupäivänä Romeon kanssa kahdestaan kotona. Kyselin Rompalta, mitä tehtäisiin. Romeo sanoi ensin: "Buum ba bum bum ba" (eli Robinia) ja sen jälkeen "Kaapo". Niistä sitten katottiin pätkät. Seuraavaksi Romeo ohjasi minut keittiöön ja sanoi "papade" (papaijaa) ja sanoi perään "shhhh" laittaen sormen suulleen. Että salaa otetaan :) Otettiin salaa kaksi pientä papaijapalaa. Sitten Romeo sanoi "pettä hampaat" ja niin me pestiin hampaamme. Loppuaika vietettiin kirjojen ja autojen parissa. Romeo jaksaa kuunnella jo vähän pidempiäkin satuja. Tarinat jäävät hyvin hänen mieleensä ja hän osaa monta tarinaa ulkoa. Hän saattaa kertoa etukäteen, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Romeo on aina tykännyt halailla ja helliä. Hän halaa kaikkia perheenjäseniään monta kertaa päivässä ja Inkan kaverit saavat myös aina isot halaukset. Usein Romeo antaa pusunkin poskelle. Romeo haluaa usein luetella illalla nukkumaanmenon aikaan näin "Rakattan äitiä, rakattan itiä, rakattan Mioa, rakattan Inkaa!" Ja usein hän luettelee paljon muitakin rakastamiaan ihmisiä. Niin ja tietenkin pupu on aina Romeon rakastuslistalla :) Romeon unipupu, joka on jo aika nuhjaantunut hellästä huolenpidosta. Romeo sanoo usein "Minun rakat pupu. Pupu on minun kaveri." Jokin aika sitten menimme autolla jonnekin. Istuin takapenkillä keskellä ja Inka ja Romeo istuivat vieressäni. Romeo sanoi Inkalle:" Inka, olet kiva kaveri!" Romeo osaa monesti sanoittaa itse tunteensa. Hän saattaa sanoa:" Minulle tuli paha mieli. Minua tattui!"

Kun Romeo täytti 2 vuotta, alkoi heti näkyä tahtomista ja minä itse -piirteitä. On ollut monia kiukkukohtauksia, mutta Romeolla ne menevät tosi nopsaan ohi. Hän haluaa yleensä melkein heti syliin ja sitten paha mieli unohtuu. Toisinaan on kyllä sellaisia päiviä, että väsymys painaa enemmän ja sitten kiukku ei menekään niin helposti ohi. Mutta Romeo leppyy useimmiten helposti. Hän on innokas oppimaan itse asioita, kuten pukemaan. Joskus hän sanoo "ei, minä laitan", mutta ei ala kuitenkaan sen enempää kiukutella asiasta. Jos pukeminen ei suju, niin apu onneksi kelpaa. Romeolla on edelleen vaippa, mutta on nyt enemmän viihtynyt potalla. Romeo on aina mennyt potalle ihan mielellään, mutta on melkein heti noussut ylös sanoen:" Tullut", vaikka potta on tyhjä. Aika usein pissa on kuitenkin jo pottaan eksynyt ja silloin Romeo on tosi yllättynyt ja iloinen. Hän huutaa "Jeeeee" ja halaa lujaa vieressä istujaa. Romeo kyllä oppii kuivaksi ajallaan. Meillä on kotona käytössä kestovaipat ja sen myötä minua ei ihan niin paljon hirvitä, kun ei mene niin isoa kasaa vaippoja kaatopaikalle. Romeo tykkää pitää kestovaippoja ja haluaa usein itse valita minkä värisen vaipan haluaa. Sanon kyllä joskus Romeolle:"Tiedätkös, kun kasvaa isoksi pojaksi, ei enää tarvitse vaippaa!" Romeo vastaa aina topakasti:" Minä olen pieni poika!" :) Romeo on kodin ulkopuolella tarkka omista leluistaan. Jos joku muu lapsi menee lainaamaan hänen lelujaan, sanoo Romeo kiukkuisena:" Minun, ei taa ottaa!" Selitän Romeolle, että kyllä hänkin saa lainata sen toisen lapsen leluja. Kaikki on hyvin, kunhan ei ota toisen kädestä lelua kysymättä lupaa.

Romeo on nyt innostunut enemmän kaupankäynnistä. On hän aina siellä tykännyt käydä, mutta nyt hänelle on avautunut uusi maailma siellä. Hän on nimittäin saanut työntää omia pikkukärryjä. Romeo on ihan eri lailla huomannut kaupan hyllyillä olevia tavaroita. Kyselee usein "mikä tämä on". Ei onneksi koske mihinkään ilman lupaa. Kulkee rauhassa kärryjen kanssa ja sanoo vähän kiukkuisena "minun kärry", jos erehdyn koskemaan kärryihin :) Kun menemme kassalle, alkaa Romeo nostaa kauppatavaroita kassahihnalle. Romeo on aika lyhyt vielä (noin 87 cm) ja ylettyy juuri ja juuri pöydän reunalle. Hän muistaa aina tervehtiä kassahenkilöä. Sitten hän kertoo jokaista ostosta nostaessaan, että mikä se on. Joskus minä vähän valotan Romeon juttuja. Romeo sanoo esimerkiksi myslistä ja muroista "murokeittoa", koska se on keittomaista maidon seassa. Melkein kaikki ostokset Romeo osaa sanoa (viimeksi ostettiin mm.  "nallepattaa, maitoa, omenaa, murokeittoa"). Jos Romeo ei jotain tiedä, niin minä tai kassahenkilö kertovat sen hänelle :) Sitten kun olemme pakanneet ostokset, niin Romeo huikkaa "Kiitot!" Eli onneksi kaupankäynnit ovat ainakin toistaiseksi sujuneet oikein mukavasti. Miolla on yleensä omat pikkukärryt. Keräämme aina ensin ostokset ja sitten pojat saavat hetken aikaa katsoa leluosaston leluja.

Hurmaava, hauska räpsyripsipoikamme ♥

Romeo 1 v. 4 kk mummulassa syömässä.


Romeo 1 v. 4 kk. Mion ukulele on ollut paljon käytössä ja Romeokin on siihen tosi tykästynyt!
Eräässä leikkipuistossa on huikean hieno paloauto. Romeo 1 v. 2 kk.


Romeo 1 v. 1 kk kasvimaalla maistamassa perunaa :)


Romeo on aina tykännyt leikkiä mamilan leikkimökissä!


Kesäisissä juhlissa Romeolla oli leppoisat oltavat, kun pikkuserkut kiikuttivat nukenrattailla pitkin pihaa :)


Inka tykkää joskus pukea pikkuveljelleen hassuja vaatteita (pikkuveljestäkin se on kivaa). Tässä yksi siskon antamista tyyleistä :)


Eräänä päivänä Inka pyysi tulemaan poikien huoneeseen. Siellä odotti Romeo-prinsessa. Inka oli taas pukenut pikkuveljensä :D


Romeo 1 v. lähipuistossa. Kävely oli vielä tuloillaan, mutta kiipeily jo vissiin kiinnosti.


Romeo 1 v. satamaan tutustumassa.


Höyryjunaa odottamassa äidin kanssa.


Romeo 1 v. 1 kk jogurttia syömässä (ihan itte :D)


Romeo rakastaa siskon ja veljen vaatteita ja asusteita!


Romeo sai joululahjaksi kivan käsintehdyn pupun, joka tuli välillä piilostaan kurkkimaan.


Romeo laulelemassa. Romeo on aina laulanut paljon.


Joulupukki toi ihanan koiran, jolle Romeo antoi nimeksi Koko. Se on niin pehmoinen, että peukkukin eksyi suuhun.


Romeo 1,5 v. ja taas hatunkokeilupuuhissa :)


Järjestyksellinen poika otti yhden kynän kerrallaan laatikosta, laittoi aina kannen paikoilleen, piirsi viivan, laittoi kynän laatikkoon ja otti taas uuden kynän.


Takapihalla lumitalkoissa.


Taitaa taas olla Robinin biisit menossa :D


Romeo 1 v. 10 kk ahtautuneena linnakkeeseen.


Romeo tykkää sisarustensa tavoin pukuleikeistä. Tässä Romeon yksi pukeutumistyyli :)


Mummun kanssa kukkia kastelemassa.


Mietteliäs keinuja.


Joskus pitää näyttää muille, että kieli on tallella!


Romeon ensimmäisiä jätskikokemuksia viime keväältä :)


Mieli miettii kaksi päivää ennen 2-vuotissynttäreitä.


 Kun Mio oli esitellyt keväällä uutta nahkatakkiaan ja Inka uutta reppuaan, haki Romeo Inkan hatun päähänsä ja piti oman muotinäytöksensä :)


Romeo tutkimassa kiinnostuneena pyörää varastossa.


Romeo isomummulassa perunatalkoissa. Samalla reissulla Romeo koki suuren riemuhetken, kun pääsi isoenon traktorin kyytiin!


Syksyinen keinumishetki lähipuistossa.


Kesällä Romeosta muuntautui hurja tiikeri keskustan korttelijuhlassa ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti