lauantai 18. lokakuuta 2014

Banaaniletut (gluteeniton, maidoton)


On pitänyt pitkään jo kokeilla tätä yksinkertaista lettuohjetta. Kiva tapa käyttää vaikka jo vähän rusehtuneita banaaneja hyödyksi. Nyt en laittanut sekaan kanelia tai intiaanisokeria, mutta ripottelin inkkarisokeria lettujen päälle (sopii niin hyvin). Laitoin tämän Sormiruokailua ja sormiruokaa -kategoriaan, vaikka meillä ei enää sormiruokaillakaan :)

Perusohje on 1 banaani + 1 kananmuna ruokailijaa kohden. Siitä annoksesta tulee noin 6-7 pikkulettua. Minä tein nyt kolmen hengen annoksen, vaikka siitä kyllä riitti kaikille meille viidelle hyvin maistiaisiksi :) Tein tuolla tähtipannulla, josta tulee vähän isompia lettuja kuin pikkupannulla.

Täältä löytyvät aiemmin tekemäni Banaanipannukakut hirssihiutaleilla.

Banaaniletut
 
(kolmelle hengelle)

3 banaania

3 kananmunaa

(noin 1/2 tl kanelia)

(1/2-1 tl intiaanisokeria)

Paistamiseen

kylmäpuristettua kookosöljyä (tai muuta öljyä tai rasvaa)

Leikkaa banaanit pätkiksi kapeaan kulhoon ja riko kananmunat joukkoon. Jos haluat maustaa seoksen kanelilla ja/tai intiaanisokerilla, laita myös ne joukkoon. Surauta seos sauvasekoittimella sileäksi seokseksi (banaanit voi myös muussata haarukalla ja sekoittaa kananmunat joukkoon, jos ei halua niin sileää seosta).

Paista lettuja matalahkolla lämmöllä öljyssä/rasvassa, ettei banaanin tärkkelys pala.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti