sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Mansikkakiisseli


Olen tehnyt useasti eri makuisia kiisseleitä. Laitan tähän nyt mansikkakiisselin ohjeen. Äiti antaa aina kasan valmiiksi annospusseiksi pussitettuja punaviinimarjajäämiä, joita hän on käyttänyt mehustuksessa. Jäämistä tulee vielä mukavasti makua kiisseliliemeen. Ne voi hyvin kuitenkin korvata vaikka itsetehdyllä mehulla. Laitan joskus kokonaisten mansikoiden sijaan kiisseliin mansikkasurvosta. Sokerin määrä on kokeiltava ja maisteltava itselle sopivaksi.

Mansikkakiisseli
 
1 l vettä

noin 1/2 litran pussillinen mehustuksessa käytettyjä punaviinimarjoja (tai vaihtoehtoisesti puolet vedestä voi korvata itse tehdyllä mehulla, esim. punaviinimarjamehulla)

rasiallinen kokonaisia mansikoita pakkasesta (tai mansikkaviipaleita- tai survosta)

1 1/2 dl intiaanisokeria

3 rkl perunajauhoja + noin 1 dl vettä

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon mehustuksessa käytetyt punaviinimarjajäämät. Anna niiden kiehua hiljalleen noin viiden minuutin ajan. Siivilöi punaviinimarjaseos pois ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää joukkoon haluamasi määrä kokonaisia mansikoita. Keitä kunnes mansikat ovat sulaneet. Mausta intiaanisokerilla. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada mansikkaliemeen. Sekoita vispilällä vähän aikaa. Ota kattila pois liedeltä. Ripottele pinnalle hieman intiaanisokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti