perjantai 24. lokakuuta 2014

Mureat pikkuleivät


Sain taannoin Raision palkintopaketissa Elovena annos-pikapuuroa, täysjyväkaura + Valkosuklaa-Mansikka. Paketin kyljessä oli ohje näihin mureisiin pikkuleipiin ja päätin tehdä niitä. Vaihdoin sokerin intiaanisokeriin ja jauhot spelttijauhoihin. Mureita ja hyviä olivat :)

Mureat pikkuleivät
 
(30 kpl)

100 g voita

reilu 1 dl intiaanisokeria

1 kananmuna

4 ps Elovena Hetki Valkosuklaa-Mansikka annospikapuuroa

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja intiaanisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetuin käsin tanko ja leikkaa se 30 palaan (minä pyörittelin palat kevyesti palloiksi). Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Tällaisia annospussillisia pikkuleipiin tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti