sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Wilhelmiinat


Nämä olivat jääneet postaamatta. Sattumalta löysin kuvat arkistosta. Tein nämä jo viime vuonna kesällä kuopuksen synttäreille. Ohje on Maku -lehdestä 2/2013.

Wilhelmiinat

(noin 40 kpl)

200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 kananmunan keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinaan ja pyöräytä taikina murumaiseksi.

Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle uunipellille noin 10 cm:n välein. Paista tankoja 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna jäähtyä pellillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti