torstai 21. maaliskuuta 2013

Punaherukkamarmeladi


Tein tätä marmeladia tähän kakkuun, jolla osallistuin tähän Leivontafoorumin leivontahaasteeseen. Laitan tähän ohjeen, jolla tuli tuo pienehkö purkillinen + vähän päälle valmista marmeladia. Käytin lopulta koko satsin kyseiseen kakkuun, koska siinä oli aikalailla juuri oikea määrä :) Jos haluaa enemmän marmeladia, kannattaa ohje tuplata.

Punaherukkamarmeladi
 
250 g punaherukoita (käytin nyt pakastepunaherukoita)
 
1 rkl sitruunamehua
 
85 g hillo-marmeladisokeria

Mittaa kattilaan punaherukat, sitruunamehu ja hillo-marmeladisokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja alenna lämpötila puoliteholle. Keitä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Poista pinnalle kertynyt vaahto pois. Kaada marmeladiseos kulhoon ja jääkaappiin marmeloitumaan. Halusin marjatkin joukkoon, niin en siivilöinyt niitä. Jos haluat täysin sileää marmeladia, keitä ensin marjoja ja sitruunamehua 10-15 min., siivilöi marjat ja lisää vasta sen jälkeen hillo-marmeladisokeri. Tällöin hillo-marmeladisokeria saattaa tosin tarvita vähemmän.


Melkein kokonaan marmeloitunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti