sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Poikavauva


Hankin vihdoin Vispilänkaupasta kauan haikailemani silikonisen vauvamuotin. Pääsin heti testaamaan sitä, kun tein poikavauvan nimiäisiin kakun ja sen päälle toivottiin vauvakoristetta. Vauvoja syntyi aikamoinen liuta, koska minulla oli käytössä aivan liian pehmeää sokerimassaa ja aina meni jokin osa vauvasta pieleen :D Annoin sokerimassan olla muotissa muutamankin tunnin jähmettymässä ja silloinkin irrotus oli hankalaa. Seuraavalla kerralla kokeilen parempaa sokerimassaa tai marsipaania. Tämä valitsemani yksilökään ei ollut täysin virheetön, mutta kuka nyt on ;)

Kun olin saanut vauvan onnistumaan, annoin sen kuivua vuorokauden ajan. Sitten sipaisin kevyesti vaaleanpunaista tomuväriä vauvan poskiin, naaman osiin, käsiin ja jalkoihin. Tukan tomutin keltaisella värillä poikavauvan tukan värin mukaan :)

Vauvalle toivottiin päälle vaippaa ja paitaa sekä alustaksi peittoa. Pikkiriikkisten vaipan ja paidan väkertäminen oli tarkkaa ja hauskaa puuhaa. Niiden piti olla tismalleen oikean kokoiset, että ne peittivät tarpeeksi, mutta eivät liikaa. Tein nekin sokerimassasta. Käytin hyväkseni toista tekemääni vauvaa sovittelemalla vaippa- ja paitapalaa. Sain tehtyä niiden muotit.

Ensin tein vaipan. Leikkasin vaipan muotin avulla sokerimassalevystä ja asettelin vaipan vauvan päälle. Sipaisin coctailtikun avulla muutamaan kohtaan pikkutipan sokerikuorrutetta, jotta vaippa kiinnittyi. Painoin marsipaanityökalulla vaipan reunaan kuvioinnin.

Sitten oli paidan vuoro. Kun olin leikannut sen muotin avulla, asettelin sen tarkasti vauvan päälle. Sipaisin senkin reunoihin sokerikuorrutetta "liimaksi". Sitten painoin marsipaanityökalulla paitaan viivoja, koska kyseessä olisi raitapaita. Tein kaulukseen ja hihansuihin reunusviivat. Sivelin kahden sävyistä vihreää tomuväriä paitaan (paitaan piti tulla sinisen sävyjä, mutta minulla ei ollutkaan vaaleansinistä tomuväriä). Laitoin paidan alareunan alle vähäksi aikaa pienen ja lituskan folioliuskan, jotta sain reunan pysymään hieman kohollaan. Kiinnitin vauvan kovettuneen peiton päälle parilla sokerikuorrutetipalla.

Täällä on tarkemmin vauvan peitosta.

Pikkuinen poikavauva (kooltaan 6 cm × 3,7 cm × 1,9 cm).
Vauva sai päälleen vaipan.Pikkuiset varpaat :)Nyt on paitakin päällä.

Pylly pystyssä nukkuva vauva on oikeasti aika söötti ♥


Päiväunilla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti