maanantai 17. lokakuuta 2016

Pätkiskuppikakut


Tyttäreni vietti tämän kuun alussa 9-vuotissynttäreitään. Leivoin kaverisynttäreille näitä pätkismuffinsseja. Löysin ohjeen Vaaleanpuneinen Nonparelli -bloggarin kirjasesta Kakut. Korvasin sokerin intiaanisokerilla, vehnäjauhot spelttijauhoilla ja kuorrutteen tumman suklaan maitosuklaalla.

Jos haluat laittaa taikinaan tavallista kidsokeria, tulee sitä vain 1 1/2 dl!

Pätkiskuppikakut

150 g voita

2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

3 dl puolikarkeita spelttijauhoja, ei täysjyvä (tai vehnäjauhoja)

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

200 g kermaviiliä

1 pss (140 g) Pätkis mini bitesia

Kuorrutus

2 dl kuohukermaa

75 g maitosuklaata

1 pss (140 g) Pätkis mini bitesia

Tee ensin kuorrute mielellään jo leipomista edeltävänä päivänä. Lämmitä kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää kuuman kerman joukkoon paloiteltu maitosuklaa ja Pätkis-suklaapalat. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja intiaanisokeri (tai tavallinen sokeri). Lisää huonenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään  spelttijauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Siivilöi jauhoseos vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Leikkaa pätkikset paloiksi (minä leikkaisin neljään osaan) ja sekoita ne taikinaan.

Aseta paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Jaa taikina muffinssivuokiin täyttäen 3/4 niiden tilavuudesta. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-17 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Vatkaa kylmä kuorrute sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Pursota muffinssien päälle ruusukkeet. Koristele halutessasi muffinssit nonparelleilla, suklaarouheella tai koristerakeilla.


Camilla pääsi jälleen mukaan kaverisynttärihuiskeeseen :) Tyttö on nyt 1 v. 2 kk ja nautti täysillä tyttöjen seurasta ja ilmapalloista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti