maanantai 10. heinäkuuta 2017

Ritarilinna kekseistä


Näin kuvia keksilinnoista netissä ja näytin pojalleni. Ajattelin hänen haluavan sellaisen ekoille kaverisynttäreilleen, kun hän täytti maaliskuussa 7 v. Kyllähän Mio heti innostui ajatuksesta :) En jaksanut alkaa näpertämään mitään kovin monimutkaista tai isoa linnaa ja etsin mahdollisimman selkeän ohjeen. Sellaisen löysin Marsispossun blogista täältä. Sieltä löytyy hyvät kuvalliset ohjeet, kannattaa kurkata! Vaihdoin muutamat keksit toisiin, kun en kaikkia löytänyt. Suklaasuukkoja en tehnyt ollenkaan, kun en jaksanut :) Kun poikajoukko hyökkäsi linnan kimppuun, eivät ritarit mahtaneet mitään! Seinät ja tornit hupenivat hetkessä. Piti äkkiä napata pala sankarin pikkuveljelle, joka ei ollut kaverisynttäreillä mukana :)

Keksilinnoja voi tehdä vaikka minkälaisista kekseistä. Valmiin linnan ympärille voi halutessaan laittaa leluhahmoja. Minä laitoin muutaman ritarin, toisen ratsullaan sekä tykin.

Ritarilinna kekseistä

62 kpl Fasupaloja (1 megapussi + 1 tavallinen pussi)

16 kpl Domino-keksejä

20 kpl Ballerina toffee-keksejä

21 kpl Karnevaali-keksejä

1 kpl "Tornikeksi" laskusillaksi

8 palaa Pandan maitosuklaata

1 kova spagetti

4 kpl coctailtikkuja

mustaa paperia

liimaa 

Valitse keksilinnalle sopiva alusta ja kokoa linna siihen suoraan. Sulata maitosuklaapalat ja laita suklaasula minikokoiseen Minigrip-pussiin. Sulje pussi nipsulla. Leikkaa pieni reikä pussin alakulmaan.

Kokoa ensin linnan neljä tornia. Jokaiseen torniin tulee 5 kpl Ballerina-keksejä ja 4 kpl Domino-keksejä. Keksit kiinnitetän toisiinsa suklaasulalla. Aloita Ballerina-keksistä. Pursota sen päälle pieni nokare suklaasulaa ja paina kevyesti sen päälle Domino-keksi. Laita keksejä vuorotellen, kunnes päälle tulee viides Ballerina-keksi. Laita tornit alustan sivulle odottamaan.

Tee seuraavaksi linnan muuriseinät. Kiinnitä palat suklaasulalla. Takaseinä ja sivuseinät tehdään niin, että seinien pituutena on 3 kpl Fasupaloja. Alimmaiseksi tulee kolme kokonaista Fasupalaa. Pursota suklaasulaa rivien päälle. Seuraavaan kerrokseen tulee keskelle kaksi kokonaista Fanipalaa ja reunoille halkaistut Fanipalat. Näin "muuraustiilet ovat lomittain alemman tiilikerroksen kanssa. Laita seuraavaan kerrokseen taas kolme kokonaista Fasupalaa. Jatka samalla tavalla, kunnes kerroksia on viisi. Kiinnitä suklaasulalla vielä jokaisen seinän päälle kolme halkaistua Fanipalaa.

Edessä oleva seinä/oviaukko tehdään niin, että kootaan ensin kaksi seinää, joihin molempiin tulee viisi Fasupalaa päällekkäin, mutta joka toiseen kerrokseen puolitetut Fasupalat. Katkaise spagetista sopiva pätkä, jolla yhdistät kaksi kokonaista Fasupalaa vierekkäin. Työnnä siis ensin spagettipätkä toisen Fasupalat sivusta sisään ja työnnä siitä törröttävään spagettipätkään toinen Fasupala. Keksien yhtymäkohtaan voi lisäksi pursottaa nokareen suklaasulaa. Kiinnitä yhdistettyjen Fasupalojen päälle keskelle viel yksi puolitettu Fasupala. Liimaa suklaasulalla kyseinen kappale kahden etuseinäkappaleen keskelle, ylös oviaukon katoksi.

Nyt kun kaikki kappaleet ovat valmiit, voi linnan koota valmiiksi. Aseta ensin taka- ja sivuseinät omille paikoilleen niin, että niiden kulmiin mahtuu laittamaan keksitornit. Aseta etuseinä/oviaukko eteen kaksin keksitornin keskelle. Aseta "tornikeksi" laskusillaksi oviaukon eteen. Laita Karnevaali-keksejä kolmen riveihin linnan laattalattiaksi. Laita sinisellä pääällystettyjä Karnevaalikeksejä linnan edustalle vedeksi ja laskusillan eteen yksi ruskeapäällysteinen keksi.

Tee viimeiseksi laskusillan kettingit. Pätkäise spagetista kaksi samankokoista palaa. Mittaa, että ne sopivat laskusillalle. Pursota niiden päälle suklaasulaa ja laita leivinpaperipalan päällä jääkaappiin jähmettymään. Kiinnitä jähmettyneet osat suklaasulalla laskusillalle niin, että niiden toiset päät ovat oviaukon vierellä ja alaosat laskusillan reunoilla.

Tee keksitornien päälle neljä viiriä. Leikkaa mustasta paperista kolmionmalliset palat, joiden suoralta sivulta lähtee kaistale kiinnitystä varten. Levitä liimaa palojen suikaleosille ja kierrä suikaleet coctailtikkujen kärkiosaan. Anna kuivua ja työnnä viirit Ballerina-keksien keskiosan täytteeseen.

Anna valmiin linnan olla joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.


Ensin tehdään linnan keksitornit.


 Seuraavaksi muurataan linnan seinät.


 Seinät ja tornit kootaan linnaksi. Tehdään linnalle laattalattia. Tässä kohtaa olin ajatuksissani laittanut ritarin ja tykin veteen, mutta korjasin myöhemmin virheen :)


 Laskusiltaan tehdään kettingit.


 Ja lopuksi viirit paikoilleen.


 Ritari vartioimassa.


 Linnan ritarit valmiina puolustamaan linnaansa. Hyökkääjät veivät silti selvän voiton :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti