tiistai 5. maaliskuuta 2019

Mehevä suklaakakkupohja intiaanisokerilla


Löysin Suklaapossun blogista täältä hyvänoloisen suklaakakkupohjan ojeen. Kokeilin sitä ja olin oikein tyytyväinen. Niinkuin ohjeessa lupailtiin, oli se mehevä ja helposti leikattava. Nyt tein pohjan poikani synttäreille.

Korvasin sokerin ja fariinisokerin intiaanisokerilla. Jos haluaa tehdä alkuperäisen ohjeen mukaan, tulee siihen 1,5 dl sokeria ja 1,5 dl fariinisokeria. Vehnäjauhot korvasin spelttijauhoilla. Tällä määrällä taikina sopii parhaiten 22-24 cm vuokaan. Tein itse tämän kakkupohjan 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Siksi siitä tuli vähän matalampi eli siitä sai vain kaksi kerroslevyä kakkuun. Tein siksi kaksi vuoallista kakkupohjaa. Yksi levy jäi ylimääräiseksi, mutta kyllä sekin tuli syötyä ;)
 
Mehevä suklaakakku intiaanisokerilla
  
50 g tummaa suklaata

125 voita

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

1,5 dl ranskankermaa

3 kananmunaa

3 dl intiaanisokeria

 4,75 dl vaaleita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl ruususuolaa

1 rkl vaniljasokeria

Pilko suklaa kulhoon. Sulata suklaa ja voi mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, vesi ja ranskankerma sekä kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista 170 °C:ssa uunin keskitasolla noin 55 minuuttia tai kunnes coctailtikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä ja irrota pohja vuoasta. Leikkaa osiin täysin jäähtyneenä. Jääkaappikylmänä kakkupohja leikkaantuu parhaiten.

Huom! Kakun pinta on uunista otettaessa hieman kuprulla, mutta sen voi tasoittaa veitsen avulla.


Pohjapuoli.


Tässä olen leikannut veitsellä kakkupohjan pinnalta kuprulla olleen pääliosan. Leikkasin tuon levyn siis kahteen osaan.


Pala kakkua jossa tätä kakkupohjaa on käytetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti