sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Vegaaninen mansikkatäyte

Tein vegaanista kakkua johon oli tulossa massapäällys. Halusin kakkuun täytekerrokset, jotka kestäisivät hyvin massan ja kakkupohjalevyjen painon. Löysin täältä Kamomillan konditoria-blogista hyvän vegaanisen marjamoussen ohjeen ja muokkasin siitä hieman jämäkämmän. Parin testikerran jälkeen onnistuin saamaan haluamani tuloksen.

Huom! Kun seos on jähmettynyt jääkaapissa, on koostumus melko tiivis (kuva alempana). Seos kuitenkin pehmenee ja kuohkeutuu vatkatessa. Itse pehmensin ensin seoksen tasaiseksi isolla lusikalla ja sitten aloitin vatkaamisen. Jos täytteen ei tarvitse olla niin jämäkkää, riittää 1 tl agar agar-jauhetta.

Mansikan tilalle voi laittaa muita marjoja tai hedelmiä. Itse tein tällä ohjeella vadelma-, mustikka- ja persikka-mangotäytettä.

Tämä määrä mansikkavaahtoa riittää 24-26 cm halkaisijaltaan olevan kakun yhteen väliin täytteeksi. Sekaan voi halutessaan painella tuoreita tai jäisiä mansikanpaloja.

Tein tätä täytettä tähän kakkuun. 

Vegaaninen mansikkatäyte

1 prk (250 ml) Alpro vispautuva soijavalmiste

400 g mansikoita (tuoreena tai pakasteena)

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl Agar agar -hyytelöimisjauhetta

1/2 prk eli 75 g Oatly kauralevitettä (korvaa tuorejuuston)

2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)

Itse käytin pakastemansikoita eli ensin sulatin ne ja soseutin mehuineen. Mittaa kattilaan vispautuva soijavalmiste, mansikat, sokeri, vaniljasokeri ja Agar agar. Sekoita käsivispilällä ainekset sekaisin. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keitä seosta 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 

Seos on melko jähmeää jääkaapista otetaessa, mutta älä säikähdä. Se vatkautuu kyllä pehmeäksi. Painele isolla lusikalla seos notkeammaksi. Vatkaa sähkövatkaimella seos kuohkeammaksi. Lisää tomusokeri ja kauralevite ja vatkaa seosta vielä hetki, kunnes se on kuohkeaa. Voit käyttää sen heti.

 

Tällaista seos on jääkaapista otettaessa eli melko tiivistä. Tässä on persikka-mangotäytettä.


Tässä täyte on vatkattu vaahdoksi.


 
 Samalla ohjeella tehtyä vadelmatäytettä.

1 kommentti: