maanantai 21. helmikuuta 2011

Jauhelihakastiketta ja tagliatellea


Otan usein tyttäreni mukaan ruoanlaittoon ja leipomistouhuihin. Annan hänen myös valita joitain ruoka-aineita. Nyt hän sai valita erilaisista pasta-ja makaronivaihtoehdoista mieleisensä. Hän valitsi tagliatelle-pastan. Sitten kyhäilin jauhelihakastikkeen sen seuraksi. Tällainen siitä tuli.

Jauhelihakastike
 
400 g paistijauhelihaa
 
1 sipuli
 
1 valkosipulinkynsi
 
3/4 tl ruususuolaa
 
1 tl kurkumaa
 
1 tl kuivattua basilikaa
 
1 iso porkkana
 
500 g tomaattimurskaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Paista jauheliha lähes kypsäksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Sekoittele hetki ja lisää sitten porkkanakuutiot ja tomaattimurska. Anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet (jätä niihin vähän purtavuutta). Tarkista maku.

Pinnalle

parmesaaniraastetta

Lisäksi

Tagliatellepastaa paketin ohjeiden mukaan keitettynä. Maustoin keitinveden kasvisliemikuutiolla. Laitoin valmiiseen ja valutettuun pastaan vähän oliiviöljyä sekaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti